Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Σε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Δομές και τα Ιδρύματα Πρόνοιας.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει κι άλλα χτυπήματα στα Ιδρύματα Πρόνοιας». Στέκεται μεταξύ άλλων στην υποβάθμιση και το κλείσιμο δημόσιων δομών, στην εντατικοποίηση, στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, στις άθλιες συνθήκες περίθαλψης κ.λπ. Και διεκδικεί: Να μπει τέρμα στη διάλυση του θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων και του ΠΙΚΠΑ με πρόσχημα τη μεταφορά. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για τη μεταφορά των Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας σε νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια με υψηλής ποιότητας Υπηρεσίες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και αυτής των διαφόρων ΜΚΟ. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, ΟΑΕΔ, εργολαβικών κ.τ.λ. Ενιαίος, δημόσιος, πανελλαδικός φορέας που θα έχει στην αποκλειστική του ευθύνη το παιδί χωρίς οικογένεια και το κακοποιημένο παιδί, την υιοθεσία και την αναδοχή.

Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στην Πρόνοια, καλώντας σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, εκφράζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ