Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Η σωρεία προβλημάτων από τη διαχρονική κρατική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων είναι στο επίκεντρο των σημερινών κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία σωματείων και φορέων, με αιτήματα αιχμής: Τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μη γίνουν απολύσεις των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, των οποίων η μισθοδοσία θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζονται:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καλεί στις 9 π.μ. στη συγκέντρωση στο ΤΕΠ και τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη σε Γενική Συνέλευση στις 12 μ. στο Δώμα.
  • Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την άμεση πρόσληψη των 13 γιατρών στα ΤΕΠ (από τους 208 που μπλοκαρίστηκε ο διορισμός τους από την κυβέρνηση) και να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική. Ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός που θέτει το Σωματείο είναι την Πέμπτη 14 Νοέμβρη, με στάση εργασίας (8 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ.
  • Η Επιτροπή Σωματείων και Φορέων για το Νοσοκομείο Λήμνου και τις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νησιού καλεί τους κατοίκους στη συγκέντρωση που θα γίνει στο προαύλιο του Νοσοκομείου αύριο στις 11.30 π.μ. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση καλύπτονται με 3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ. Διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, ουρολόγου, αιματολόγου. Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ