Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκεντρώσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή σήμερα Πέμπτη στην κινητοποίηση που οργανώνουν στη Μυτιλήνη στην πλατεία Σαπφούς στις 9 π.μ., ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Χιώτη μικρού ΕΒΕ Γ. Παληού, τον οποίο προωθεί η Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι χτες η τράπεζα ανακοίνωσε στον οφειλέτη ότι ο πλειστηριασμός μπαίνει σε «κατάσταση αναστολής» (δηλαδή δεν ακυρώνεται), με τον ίδιο τον Γ. Παληό να σημειώνει σε επιστολή του ότι πρόκειται για «μια πρώτη νίκη, που αποδεικνύει στην πράξη ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να ασκήσει πίεση, να έχει αποτέλεσμα και να δώσει κάποια ανάσα» και ότι «η μαζική παρουσία όλων των φίλων, των φορέων και των σωματείων που στάθηκαν έξω από τα καταστήματα της τράπεζας στα δύο νησιά (Μυτιλήνη και Χίο) και διαδήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένα δυνατό χτύπημα». Επισημαίνει παράλληλα ότι «η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν (...) Είμαστε σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση, ώστε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία κατάσχεσης να πάρουμε θέση με νέους και μαζικότερους αγώνες για την οριστική ΑΚΥΡΩΣΗ της κατάσχεσης, αλλά και για καθέναν και καθεμία που βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί μας. Πλέον δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του!». Υπενθυμίζεται ότι στον μικροεπιχειρηματία η τράπεζα κοινοποίησε το Φλεβάρη του 2019 διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ, παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ενα μήνα μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν αυτός και η σύζυγός του), ενώ ορίστηκε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για σήμερα.

Νέα κινητοποίηση και στην Αθήνα

Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη 13 Νοέμβρη το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 9 π.μ. ενάντια σε μια ακόμη απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ΠΑΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους» και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και πάλι ελεύθερο επαγγελματία που η επιχείρησή του καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης κι ένα επιχειρηματικό δάνειο χαμηλού ύψους που είχε λάβει από την Apha Bank κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο, με αποτέλεσμα σήμερα το σπίτι του να οδηγείται στον πλειστηριασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ