Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επιτροπή για ανεξάρτητη Ουαλία...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Με φόντο τις αντιπαραθέσεις και τη συνέχιση της πόλωσης ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκέμβρη, ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Ουαλίας, Plaid Cymru, Ανταμ Πράις, ανακοίνωσε χτες τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να διερευνήσει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια... ανεξάρτητη Ουαλία μέσα στην επόμενη δεκαετία!

Προεδρεύων της επιτροπής ορίστηκε η πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας Εργατικών και Κόμματος Ουαλίας, Τζόσελιν Ντέιβις.

«Αποστολή μας είναι να πείσουμε τους πολίτες της Ουαλίας ότι η ανεξαρτησία δεν είναι απλά και μόνο επιθυμητή, αλλά ουσιαστικά αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής μας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Πράις. Συμπλήρωσε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο χιλιάδες Ουαλοί συμμετείχαν σε πορείες υπέρ της ανεξαρτησίας, στο Κάρντιφ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της επαρχίας της Βρετανίας, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα ποσοστό περίπου 30% υποστηρίζει την αποχώρηση της Ουαλίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών δείχνει να μειώνεται στις έξι ποσοστιαίες μονάδες. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 8 Νοέμβρη το ποσοστό στήριξης για τους Συντηρητικούς αυξήθηκε κατά μία μονάδα φτάνοντας στο 35%, ενώ για το Εργατικό Κόμμα ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες φτάνοντας στο 29%. Αντίθετα, μειώθηκαν τα ποσοστά κατά 2% των Φιλελεύθερων Δημοκρατών παίρνοντας 17% και του κόμματος του Brexit με 10%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ