Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στις «Κτιριακές Υποδομές»

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2020 με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς απέσπασε με την αγωνιστική στάση του το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές».

Σε ανακοίνωσή του για την υπογραφή της ΣΣΕ, το Σωματείο τονίζει ότι «η Συλλογική Σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας μετά από πολύμηνη διαβούλευση και υπογράφτηκε στις 8/11 από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και από τους εκπροσώπους του Σωματείου, είναι η πρώτη που περιέχει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς».

Το Σωματείο επισημαίνει βέβαια ότι οι αυξήσεις αυτές είναι ελάχιστες «σε σύγκριση με την απώλεια του 50% και πλέον των αποδοχών μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε σχέση με τις σημαντικές παρεχόμενες υπηρεσίες και έργα μας στο δημόσιο φορέα που εργαζόμαστε», υπογραμμίζει ωστόσο ότι «είναι μία ευκαιρία και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υπογραφής συμβάσεων με αυξήσεις μισθών χωρίς εμπόδια, απαγορεύσεις και τοποτηρητές».

Ταυτόχρονα, το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι «συνεχίζει τη δράση του αξιοποιώντας πάντα όλες τις μορφές αγώνα, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η επίσημη πλέον Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και παράλληλα να ενισχυθούν οι "Κτιριακές Υποδομές" θεσμικά, αλλά και σε μηχανικούς, χρηματοδότηση και έργα, προκειμένου να αποτελέσουν με επάρκεια τον κύριο τεχνικό παραγωγικό φορέα του κράτους για όλα τα δημόσια κτίρια με προτεραιότητα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια».

Ανακλήθηκε το απαράδεκτο «ραβασάκι» για το χτύπημα της συλλογικής δράσης

Στο μεταξύ, μετά την άμεση και καθολική αντίδραση των εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές» και του Σωματείου τους, με τη στήριξη άλλων συνδικάτων και φορέων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προχώρησε σε ανάκληση του απαράδεκτου εσωτερικού σημειώματος, με το οποίο έδινε εντολή για περικοπή ωρών - μισθού σε όλους τους εργαζόμενους - μέλη του Σωματείου, κάθε φορά που το Σωματείο κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του, με εξαίρεση όσους... υπογράφουν δήλωση ότι δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ