Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΣΕΕ
Ορίζουν «εκπροσώπους» των εργαζομένων συνδικαλιστές της επιλογής τους

Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Στον... κάλαθο των αχρήστων πέταξαν το υπουργείο Εργασίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και η διοίκηση του ΟΑΕΔ τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τους δύο εκπροσώπους του στην τοπική Συμβουλευτική Επιτροπή του ΟΑΕΔ, ορίζοντας εντελώς αυθαίρετα ως «εκπροσώπους» των εργαζομένων συνδικαλιστές της επιλογής τους.

Με καταγγελία του προς όλους τους παραπάνω, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απαιτεί από τον υπουργό Εργασίας και τον διοικητή του ΟΑΕΔ να σεβαστούν την απόφασή του και να ορίσουν ως εκπροσώπους «τους συναδέλφους που εμείς προτείνουμε και όχι αυτούς που θέλει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ».

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την «παράνομη και παράτυπη απόφαση ορισμού μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΟΑΕΔ για το ΚΠΑ2 Ιωαννίνων», αγνοώντας την απόφαση που το ίδιο είχε γνωστοποιήσει στον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η απόφαση του υπουργείου ορίζει ως εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου δύο συνδικαλιστές «με μοναδικό κριτήριο ότι προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ». Μάλιστα, ο ένας από αυτούς «πλέον δεν είναι καν αντιπρόσωπος σωματείου».

Στις τηλεφωνικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει το Εργατικό Κέντρο στο υπουργείο και τον ΟΑΕΔ, οι εκπρόσωποί τους ισχυρίστηκαν πως... «δεν ξέρουν» τίποτα για το πώς άλλαξε η πρόταση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, ενώ αρνήθηκαν το αίτημα να κοινοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο η πρόταση που κατέθεσε στο υπουργείο η ΓΣΕΕ, επικαλούμενοι ακόμα και τα «προσωπικά δεδομένα»!

«Αποδεικνύεται ότι δεν νοιάζεται η κυβέρνηση για "τα έκτροπα στη ΓΣΕΕ" και για την "εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος", όπως έλεγαν για να νομοθετήσουν τα ηλεκτρονικά φακελώματα. Αντίθετα, από κοινού κάνουν τις νοθείες τους και αλλοιώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο τη θέληση των εργατών ώστε να βάλουν τις "ενοχλητικές φωνές", το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο περιθώριο», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο. «Δεν σας δίνουμε το δικαίωμα κύριοι "δημοκράτες" της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι σας αποκαλούν "συνδικαλιστική μαφία", ούτε σε σας, ούτε στον υπουργό Εργασίας, να αποφασίζει για εμάς και ποιος θα μας εκπροσωπεί. Δεν σας εξουσιοδοτούμε», ξεκαθαρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ