Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη «Πόλεμος και Ειρήνη» στον Πειραιά

Από αυτή τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανεβαίνει το έργο «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

Το αριστουργηματικό έπος του Τολστόι, 150 χρόνια μετά την έκδοσή του, αναλαμβάνει να ζωντανέψει στη σκηνή ένας εξαίρετος θίασος. Στο ρόλο του Τολστόι και του στρατηγού Κουτούζοφ ο Κώστας Καζάκος. Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γεράσιμος Γεννατάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τζένη Κόλλια, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κώστας Νικούλι, Ρούλα Πατεράκη και Βασιλική Τρουφάκου. Παίζουν ακόμα οι Ανδρέας Κανελλόπουλος και Εστέλλα Κοπάνου.

Με όχημα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα επί ρωσικού εδάφους μεταξύ 1805 και 1820 και τα οποία έχουν ως επίκεντρο την επίδραση της γαλλικής εισβολής στην τσαρική Ρωσία, ο Τολστόι πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη σκιαγράφηση της ανθρώπινης ψυχής και αναδεικνύει την ιστορική δύναμη του αποφασισμένου λαού. Ο Τολστόι απορρίπτει την παραδοσιακή αντίληψη για τον «ήρωα». Ηρωας στο «Πόλεμος και Ειρήνη» γίνεται η ίδια η ζωή (ατομική και κοινωνική), η αβίαστη πορεία της, οι χαρές και οι λύπες της, οι απλές και αιώνιες στιγμές της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ