Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πρωτοβουλίες για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη

Τη μάχη της πλατιάς ενημέρωσης και κινητοποίησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων, για τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ., ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από την ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των τραπεζών έχουμε ήδη υποστεί τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών πολιτικών που ακολούθησαν οι τραπεζίτες. Τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και τα ταμεία Υγείας, έχουν όλα ανεξαιρέτως μειώσει παροχές στο όνομα της "βιωσιμότητας". Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, έχουμε χάσει δικαιώματα, παροχές, και μάλιστα πρόκειται για έναν κλάδο που είχε μεγάλες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, προσδοκώντας σε υψηλότερες συντάξεις. Ολα τα προηγούμενα χρόνια, και ιδίως την τελευταία 10ετία, τα χρόνια της κρίσης, επιταχύνθηκαν οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα των ασφαλιστικών ταμείων, χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά τους προκειμένου να πετύχουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, έμειναν χιλιάδες συνταξιούχοι ξεκρέμαστοι, χωρίς να απολαμβάνουν όσα είχαν πληρώσει μέσω των εισφορών τους για όσα χρόνια δούλευαν». Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το κλαδικό σωματείο αναφέρει το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, το ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ, το ΛΕΠΕΤΕ, το ΤΑΠ...

Κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους του κλάδου απευθύνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη, που οδηγεί στη βαρβαρότητα. Η υγεία μας, η σύνταξη, η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, για τη μητέρα και το παιδί, η προστασία μας στο χώρο δουλειάς, δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση. Είναι έγκλημα να αποτελεί τζογάρισμα "χαμηλού", "μεσαίου" και "υψηλού" ρίσκου, να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Συσκέψεις προετοιμασίας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια:

-- Αύριο Τετάρτη η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στις 8 μ.μ.

-- Επίσης αύριο, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων οργανώνουν σύσκεψη με θέμα «Εξελίξεις στην Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή και στο Ασφαλιστικό», στις 7 μ.μ., σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19).

Παράλληλα, τις περιφερειακές συσκέψεις τους συνεχίζουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε την περασμένη βδομάδα παγκρήτια σύσκεψη, στην οποία μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Διονύσης Σβορώνος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ. Το λόγο πήραν πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης, υπογραμμίζοντας ότι μόνος δρόμος είναι εκείνος του αγώνα και αποφασίζοντας κοινή κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στις 30 Νοέμβρη σε κάθε πόλη της Κρήτης, καθώς και συμμετοχή στην πανελλαδική συνταξιουχική κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Στο τέλος της σύσκεψης διαβάστηκε και εγκρίθηκε υπόμνημα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κρήτης που θα κατατεθεί στα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων του νησιού.

Το πρόγραμμα των συνταξιουχικών συσκέψεων συνεχίζεται ως εξής:

-- Σήμερα Τρίτη σε Κοζάνη (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.), Αλεξανδρούπολη (αίθουσα Επιμελητηρίου, 11 π.μ.) και Τρίπολη (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).

-- Αύριο Τετάρτη σε Πάτρα (Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.), Νάουσα (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.) και Σέρρες (αίθουσα Επιμελητηρίου, 10.30 π.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ