Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΛΑΔΩΝ - ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων του «Θριασίου» στη 2η ΥΠΕ
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων του «Θριασίου» στη 2η ΥΠΕ
Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις ενάντια στη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία πραγματοποιούν σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων κλάδων και μαζικοί φορείς, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης.

Μέρα δράσης στα νοσοκομεία της Αττικής την Πέμπτη

Υλοποιώντας τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η πρόσφατη σύσκεψη 15 σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου οργανώνουν μέρα κοινής δράσης σε χώρους δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας στην Αττική την Πέμπτη 21/11.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη το Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου έχει προκηρύξει για την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.), συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και παρέμβαση στη διοίκηση. Σήμερα, Τρίτη, στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει στις 9 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Καμιά απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Αμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς. Ανάπτυξη όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝ, χειρουργείων κι εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό. Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Αμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμιά περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.

Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι του «Θριασίου» πραγματοποίησαν συνεχόμενη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με απόφαση του Σωματείου τους και με βασικά αιτήματα την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ανακοίνωσε την παράταση της σύμβασης των επικουρικών μέσω ΕΣΠΑ και δεσμεύτηκε για τη διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων επικουρικών γιατρών. Ζήτησε επιπλέον ενημέρωση για τα προβλήματα του ακτινολογικού τμήματος, τη σύμβαση των εργαζομένων στη σίτιση καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, για το οποίο σωματεία και φορείς απαιτούν 24ωρη λειτουργία όλο το χρόνο, ο διοικητής ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια για 24ωρη λειτουργία μόνο τις μέρες που δεν εφημερεύει το «Θριάσιο», με πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού και μετακίνηση γιατρών από το Τζάνειο Νοσοκομείο για εφημερίες.

Συλλαλητήριο σήμερα στην Πρέβεζα

Συλλαλητήριο ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και τη συλλειτουργία των νοσοκομείων Πρέβεζας - Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. έξω από τη «Θεοφάνειο», με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων και τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής.

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε έγγραφο, που κοινοποίησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ (στις 15/10) στους γιατρούς του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας, με το οποίο καλούνται να καλύπτουν με «εντέλλεσθε» (χωρίς δηλαδή τη δική τους συναίνεση) εφημεριακά εκτός από το τοπικό νοσοκομείο και το νοσοκομείο της Λευκάδας επ' αόριστον.

Η κίνηση αυτή, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, «ανοίγει διάπλατα τον ασκό του Αιόλου, μιας και βάζει ουσιαστικά επί τάπητος το θέμα συλλειτουργίας των δύο νοσοκομείων, στη λογική της εξοικονόμησης πόρων, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες Υγείας».

Επισημαίνοντας την τεράστια μείωση στην κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογος υπογραμμίζει: «Αν συνυπολογίσουμε τις συνταξιοδοτήσεις υγειονομικών, τις μηδενικές προσλήψεις και την απόλυση συμβασιούχων, αντικειμενικά, τα περιφερειακά νοσοκομεία θα πιεστούν σε τέτοιο βαθμό, που θα μας πλασάρουν οι κυβερνώντες σαν μοναδική λύση το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τμημάτων, των δύο γειτονικών νοσοκομείων, με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής! Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν απογειωθεί, υπάρχει υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας των εργαζομένων».

Συγκέντρωση για το ΚΥ στο Καρλόβασι

Σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Καρλοβάσου προχωρούν σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Σάμου, απαιτώντας, μεταξύ άλλων: Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και πληρώματα του ΕΚΑΒ, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του όλο το 24ωρο). Αμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας του νησιού με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για τους εργαζόμενους στο ΚΥ Καρλοβάσου.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Εργαζομένων, σημειώνοντας: «Η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές Υγείας στο νησί και σε όλη τη χώρα είναι άκρως επικίνδυνη (...) Οι μετακινήσεις προσωπικού από τη μια μονάδα Υγείας στην άλλη, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών, αντίθετα είναι κατάφωρη κοροϊδία προς το λαό αφού προσωρινά "βουλώνουν τρύπες, ανοίγοντας πληγές αλλού"».

Στη σημερινή συγκέντρωση καλούν, επίσης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου και το Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ