Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Προς όφελος της πατρίδας» η αναβάθμιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

«Ως πρωθυπουργός δούλεψα για την καλυτέρευση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων προς όφελος της πατρίδας»: Η απάντηση αυτή του Αλ. Τσίπρα στη χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ήταν άλλη μια υπόμνηση από τον πρώην πρωθυπουργό προς τη «διαβολικά καλή» κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι παραμένει προσηλωμένος στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, κάτι που άλλωστε προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ενάντια στην οποία, όπως είπε, διαδήλωσε την περασμένη Κυριακή στο Πολυτεχνείο. Υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό του έργο θύμισε ότι επί των ημερών του «αναβαθμίστηκαν ο ρόλος και η παρουσία της χώρας στη γεωπολιτική σκακιέρα», φέρνοντας σε πέρας τις βρώμικες ιμπεριαλιστικές δουλειές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για την τελευταία μάλιστα, κατά τη χτεσινή του συνέντευξη κούνησε το δάχτυλο στον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η αρχική αρνητική του στάση θα τον κυνηγάει, ομολογώντας ξανά τη σύγκλιση γύρω από τα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Κατά τα άλλα, επιχείρησε να στενέψει το μήνυμα του Πολυτεχνείου στον στενό κορσέ της αντικυβερνητικής ρητορείας του, λέγοντας ότι η καθιερωμένη πορεία δεν «εξαντλείται στο ότι η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη». Ενώ, σε μια ακόμα χυδαία προσπάθεια ξεπλύματος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ξέθαψε κάτι «συγγνώμες» του Κλίντον και του Ομπάμα για τη στάση των ΗΠΑ την περίοδο της επταετίας, ώστε να πείσει τον λαό ότι πλέον δεν είναι επίκαιρα τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Κατά τα άλλα, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να περιορίσει την αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ σε ζητήματα γύρω από τη σκανδαλολογία, με το γνωστό πινγκ - πονγκ για το ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο διαπλεκόμενος. Επίσης, γύρω από την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρώντας βέβαια να αποσυνδέσει τα φαινόμενα αυτά από την εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αφού και το κόμμα του είναι προσηλωμένο στα «θέλω» των μονοπωλιακών ομίλων, που φέρνουν το δόγμα «νόμος και τάξη».

Αναφερόμενος στον Ποινικό Κώδικα, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ΝΔ τον αλλάζει ξανά για να κάνει ντιλς με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη «Νοβάρτις», υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης, μακριά πάντα απ' την ουσία της υπόθεσης που ακουμπά στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου. Η κούφια αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ γύρω από τα παραπάνω αποκαλύφθηκε ξανά με την απάντηση που έδωσε ο Αλ.Τσίπρας γύρω από την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών». Από τη μία, είπε ψέματα υποστηρίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν ζητά την κατάργησή του, ενώ είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένως τέτοια πρόταση. Και, από την άλλη, υπερασπίστηκε το παραπάνω άρθρο, που δίνει ασυλία σε κυβερνητικά στελέχη και έχει «προστατέψει» πάμπολλες υποθέσεις διαφθοράς, γιατί όπως είπε έτσι μπορούν οι υπουργοί να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Αναφερόμενος δε στο Προσφυγικό, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει μέτρα «αποσυμφόρησης» των νησιών που παίρνει η ΝΔ, δηλαδή μέτρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση θα το στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα «της κληρονομιάς που εμείς αφήσαμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμά του οι ...«δημοσιονομικοί περιορισμοί» (2023-06-20 00:00:00.0)
«Αγιογράφος» των ΗΠΑ και των σχεδιασμών τους (2020-12-03 00:00:00.0)
«Συναινετικά» στα κρίσιμα για το κεφάλαιο (2020-01-29 00:00:00.0)
Σε ρόλο «υπουργείου αντιπολίτευσης», για την ανάπτυξη του κεφαλαίου (2019-10-25 00:00:00.0)
Οταν πρόκειται για τα «μάτια» των ΗΠΑ, βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό (2019-09-28 00:00:00.0)
«Κριτική» στο πολυνομοσχέδιο με το βλέμμα και στα εσωκομματικά (2015-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ