Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΣΕΡΡΩΝ
Για την «τυχαία» παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημόσυνο συνεργατών των ναζί

Να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» τρέχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, που πριν από λίγες μέρες (10/11) παρευρέθηκε σε μνημόσυνο μίσους που έγινε για τους ΠΑΟτζήδες, συνεργάτες των ναζί στην Τριάδα Σερρών.

Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑίου βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του σε ένα από τα γνωστά μνημόσυνα μίσους που στόχο έχουν την παραχάραξη της Ιστορίας.

Ο Λ. Αβραμάκης παραδέχεται ότι «παραβρέθηκα στην εκδήλωση» αλλά ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε «τυχαία», στο πλαίσιο περιοδείας του στα χωριά της περιοχής. Ανάμεσα στους παριστάμενους της εκδήλωσης ήταν και ο δήμαρχος Βισαλτίας, Α. Μασλαρινός, που κι αυτός συστήνεται ως «δημοκράτης και προοδευτικός», αλλά δεν μίλησε για «τυχαία» παρουσία.

Με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Σερρών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναδεικνύει ότι είναι απαράδεκτη η συμμετοχή πολιτικών - που μάλιστα δηλώνουν «προοδευτικοί» - σε τέτοιες εκδηλώσεις, θυμίζοντας ότι η Βισαλτία είναι περιοχή «ανταρτομάνα», που «ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς, όπως ο Μπογατσόπουλος, που βασανίστηκε μέχρι θανάτου, αγωνιζόμενος μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για τη λευτεριά της περιοχής από τους Γερμανούς φασίστες, ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας το λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών».

Ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, αφού απέδειξε περίτρανα την πλήρη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση». Και θυμίζει ότι κανένας από αυτούς δεν αισθάνθηκε άβολα στο πρόσφατο παρελθόν να καμαρώνει δίπλα σε καλεσμένα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αφού τάχα «έτσι όριζε το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων».

Δηλώνει, τέλος, ότι «οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (...) θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αληθινής Ιστορίας της δεκαετίας 1940 - 1949 και να παλεύουμε ανυποχώρητα έτσι ώστε τα οράματα των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να γίνουν πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ