Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Γ. ΠΑΤΑΚΗΣ
Να αρθούν οι καταστροφικοί κανονισμοί

Την άμεση άρση των καταστροφικών αποφάσεων για το βαμβάκι, αλλά και τα υπόλοιπα μεσογειακά προϊόντα, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης.

Στην Ερώτηση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: «Μείωση μεγαλύτερη από 20% του εισοδήματος των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών προκαλεί ο νέος κανονισμός, γεγονός που έχει προκαλέσει σημαντικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές κλιμακώνονται με τη συμμετοχή και άλλων αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο, που βλέπουν την παραγωγή τους να απαξιώνεται, το εισόδημά τους να μειώνεται και οδηγούνται στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους με ρυθμούς που ξεπερνούν το 2,5% ετησίως. Σύμφωνα δε με την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής για το βαμβάκι και την αύξηση της προσαύξησης στο 11% η ενίσχυση όχι μόνο μειώνεται, αλλά οι αγρότες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν 4 δραχμές ανά κιλό.

Ερωτάται η Επιτροπή, με δεδομένες τις καταστροφικές συνέπειες του παρόντος κανονισμού για το εισόδημα των παραγωγών και το μέλλον της υπαίθρου, αν εξακολουθεί να χαρακτηρίζει "λογική" μια τέτοια απόφαση, αν πρόκειται να την αναθεωρήσει, υιοθετώντας προτάσεις για απαλλαγή από το πρόστιμο συνυπευθυνότητας των μικρών και μεσαίων οικογενειακών εκμεταλλεύσεων και για απόδοση των επιδοτήσεων απευθείας στον παραγωγό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ