Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Να υπάρξει συμφωνία ενόψει 2004

Τη διασφάλιση των εργαζομένων ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας. Κι άλλες απολύσεις στο «Μ. Βρετάνια»

Σε άλλες 3 απολύσεις προχώρησε χτες η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», σε μια ακόμα προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, για να πάψουν να ζητούν να μη γίνει καμιά απόλυση και να κατοχυρωθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά τη διάρκεια που θα παραμείνει κλειστό το ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι πάντως, συγκεντρώθηκαν και χτες έξω από την κεντρική είσοδο με τα πανό και τις πικέτες τους για να τονίσουν την απόφασή τους να μην αφήσουν την εργοδοσία να τους κοροϊδεύει. Στόχος είναι, όπως μας είπαν πολλοί εργαζόμενοι, ν' απολυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, να μείνουν κάποιοι και όταν ανοίξει το ξενοδοχείο, μετά την ανακαίνιση, να πάρουν επιδοτούμενους εργαζόμενους, μέσω ΟΑΕΔ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι θα έχουν δεύτερη, τριμερή συνάντηση με τους αρμόδιους, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τα αιτήματα των εργαζομένων έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία και να προστατευτούν όσοι εργαζόμενοι είναι κοντά στη σύνταξη. Ο βουλευτής ζήτησε με αφορμή ανάλογη συμφωνία στο ξενοδοχείο «HILTON» να υπάρξει γενική ρύθμιση που να αφορά όλα τα ξενοδοχεία που θα ανακαινιστούν ενόψει της Ολυμπιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ