Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Νέα συγκέντρωση χτες στο κέντρο της Αθήνας

Στο κτίριο της Πρυτανείας στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Στο κτίριο της Πρυτανείας στη Θεσσαλονίκη
Νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι φοιτητές. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η απάντηση στην καταστολή, η υπεράσπιση του ασύλου, η αντίθεση στις νέες αναδιαρθρώσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, τα προβλήματα στις σχολές τους, η αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω κυριάρχησαν στα πανό και τα συνθήματα των φοιτητικών συλλόγων που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, ύστερα από κάλεσμα των Συλλόγων Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Μαθηματικού, Φυσικού του ΕΚΠΑ, Τοπογράφων, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη συγκέντρωση που προγραμματίζουν σήμερα Παρασκευή στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, δηλώνοντας τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στο αυθαίρετο κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) στις 11 Νοέμβρη. Οι φοιτητές είχαν έρθει αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ που παραβίασαν το άσυλο και απάντησαν με καταστολή στην κινητοποίησή τους.

Στη σημερινή κινητοποίηση καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, ΑΣΟΕΕ, ΗΜΜΥ, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφων, Χημικού, Μηχανολόγων, Μεταλλειολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Σε κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν χτες το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι του Ιδρύματος, για το οξυμένο πρόβλημα της σίτισης στη φοιτητική λέσχη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, τους φοιτητές συνάντησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, Γ. Ζαρωτιάδης, ο οποίος δεσμεύτηκε προφορικά, και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που στάλθηκε στους ιδρυματικούς λογαριασμούς των φοιτητών, για την επέκταση των γραμμών διανομής φαγητού στην Κάτω Λέσχη από την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης, στο μήνυμα αναφέρεται πως «εάν διαπιστωθεί ότι παραμένουν ουρές σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, τότε θα επεκταθεί αντιστοίχως η λειτουργία της Ανω Λέσχης».

Σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων ΜΜΕ, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Ιατρικής, Πολιτικών Επιστημών, Κτηνιατρικής και Φυσικού του ΑΠΘ τονίζουν πως αν και η δέσμευση αυτή «αποτελεί μια πρώτη κατάκτηση και δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια», η ανάγκη σταθερής λειτουργίας της Ανω Λέσχης παραμένει.

Οι Σύλλογοι συνεχίζουν με κινητοποίηση και σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, με αίτημα την οριστική επίλυση του προβλήματος με τη σταθερή λειτουργία της Ανω Λέσχης. Επίσης αποφάσισαν να διοργανώσουν γλέντι το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη Φοιτητική Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ