Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ελιγμοί για να μειωθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Τη σύγκλιση του Κοινοβουλίου την επόμενη βδομάδα ζήτησε χτες, μέρα εορτασμού των 76 χρόνων ανεξαρτησίας του Λιβάνου, ο πρόεδρος της Βουλής της χώρας, Ναμπίχ Μπέρι, με θέμα τη συζήτηση νομοσχεδίου για τον περιορισμό του απόρρητου των καταθέσεων και την επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων κλεμμένων - από πρώην και νυν αξιωματούχους - δημοσίων κεφαλαίων.

Την περασμένη Τρίτη, μέρα κατά την οποία χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο για να αποτρέψουν την ψήφιση νομοσχεδίου που θα έδινε αμνηστία σε διεφθαρμένους πρώην και νυν αξιωματούχους, ανακοινώθηκε πως θα απαγγελθούν κατηγορίες για διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε βάρος του υπηρεσιακού υπουργού Τηλεπικοινωνιών Τζαμάλ αλ Τζαράχ (ο οποίος είναι στέλεχος του κόμματος «Μέλλον», του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι) και δύο πρώην υπουργών Τηλεπικοινωνιών.

Ωρες μετά τις εξελίξεις με επίκεντρο νέα πιθανή συνεδρίαση της Βουλής και τις κατηγορίες σε βάρος νυν και πρώην αξιωματούχων, ο Λιβανέζος Πρόεδρος Μισέλ Αούν είχε προγραμματίσει ένα ακόμα τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά τις 10 χτες το βράδυ, με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις και οι ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις που ξεκίνησαν στις 17 Οκτώβρη, με αφορμή την επιβολή φορολογίας σε τηλεπικοινωνίες. Χτες, το γενικό πρόσταγμα στις κινητοποιήσεις έδωσαν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και συγκεντρώσεις σε Βηρυτό, Σιδώνα, Τρίπολη και Χάλμπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ