Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 24 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Από τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου
Από τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου
Το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Ν. Τριάντης, Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πρέντζας και η Ολυ Τσουμάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και δήμο αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη για τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, δήλωσε πως η Ηπειρος έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Γι' αυτό το ΚΚΕ με τις θέσεις του θα παλέψει ώστε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια να λυθούν σε όφελος των εργαζομένων, των μισθωτών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας της περιοχής. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στο τέλος της συνάντησης του πρόσφερε δύο βιβλία - εκδόσεις της Περιφέρειας, για τον ελληνισμό της Ρωσίας και την προσφορά του στην Ελλάδα, και για τους Σαρακατσαναίους, αλλά και μια ανατύπωση αρχαίου νομίσματος της Δωδώνης.

Αργότερα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα από πλευράς δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Παπαγεωργίου. Συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα λειτουργίας του δήμου, όπως η έλλειψη πόρων, προσωπικού και υποδομών, σχολικών ή προστασίας του λαού από φυσικές καταστροφές. Ξεχωριστά συζητήθηκε το Προσφυγικό, για την εξέλιξη του οποίου εκφράστηκε έντονη ανησυχία. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Δ. Κουτσούμπα για την επίσκεψη και του πρόσφερε ως αναμνηστικό ένα ιστορικό λεύκωμα.

Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων
Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων
Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως στην Τοπική Διοίκηση έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες από τις κυβερνήσεις χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, στους δήμους και στις Περιφέρειες, παλεύει ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση των πολιτών με ανταποδοτικά τέλη αλλά και να επιλύονται ζητήματα όπως είναι η σχολική στέγη, αλλά και τα ζητήματα πολιτικής προστασίας που αφορούν υποδομές, προσωπικό, χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει η περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ