Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Σοβαρές πλημμύρες με θύματα

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κυανής Ακτής, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν διάφορα παράλια της βόρειας Μεσογείου.

Μετά από πολύωρες έρευνες σωστικών συνεργείων στο νομό Βαρ εντοπίστηκαν τα άψυχα κορμιά και το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού από την περιοχή Γκρας, που αγνοούνταν από το Σάββατο. Νεκρός εντοπίστηκε επίσης ένας άνθρωπος που είχε πέσει στα νερά από πλεούμενο που τον είχε μόλις διασώσει, στην περιοχή Μουί. Τέλος, η σορός ενός 50χρονου βρέθηκε στην περιοχή Καμπάς, επίσης μέσα στο αυτοκίνητό του. Οι αρχές έκαναν λόγο για βροχοπτώσεις «ιστορικής σφοδρότητας». Σε τοπικά ΜΜΕ συνεχιζόταν και χτες μια συζήτηση για το πόσο έγκαιρες ήταν η ενημέρωση και η καθοδήγηση του πληθυσμού.

Αρκετά χιλιόμετρα ανατολικά, στη βόρεια Ιταλία, μία γυναίκα 52 ετών έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από έναν ποταμό που υπερχείλισε, ενώ οι δύο συνεπιβάτες της βγήκαν και κατάφεραν να σωθούν. Στην πόλη Σαβόνα κατέρρευσε μια οδογέφυρα, χωρίς να αναφερθούν θύματα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Επίσης, η πόλη της Βενετίας - το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστική κληρονομιάς - βρέθηκε ξανά κάτω από το νερό. Προβλήματα προκλήθηκαν και σε Πιεμόντε και Αλεξάνδρεια (νότια του Τορίνο), όπου περίπου 600 άτομα εμφανίζονταν να αποκλείστηκαν και άλλα 200 χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Στη Λιγουρία, τέλος, εμφανίστηκαν χείμαρροι λάσπης, επηρεάζοντας την κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου ανάμεσα σε Γένοβα και Βιντιμίλια, ο οποίος τελικά έκλεισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ