Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προειδοποιεί για «εξωτερική παρέμβαση» υπέρ των διαδηλώσεων

Από τη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στην Τεχεράνη ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ

Copyright 2019 The Associated

Από τη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στην Τεχεράνη ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Ορισμένες χώρες στην περιοχή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εύκολη ζωή στην περιοχή, στην περίπτωση που βρεθούν στοιχεία τα οποία θα δείχνουν ότι επενέβησαν για να δημιουργήσουν αναταραχή στο Ιράν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης Εσακ Τζαχανγκίρι, καθώς συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις οποίες η Τεχεράνη επιμένει να συνδέει αποκλειστικά με σχέδια αντίπαλων δυνάμεων να διαταράξουν τη «σταθερότητα» της χώρας.

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε και το κορυφαίο στέλεχος των «Φρουρών της Επανάστασης», υποναύαρχος Αλί Φανταβί, ο οποίος δήλωσε ότι «η απάντησή μας θα είναι μετά βεβαιότητας ανάλογη της βιαιότητάς τους», καταδικάζοντας τη στάση των αντιφρονούντων διαδηλωτών. Μίλησε ακόμα για «λακέδες και μισθοφόρους» που έχουν συλληφθεί και - όπως ισχυρίστηκε - «έχουν ξεκάθαρα ομολογήσει ότι ενήργησαν στην υπηρεσία της Αμερικής και, Θεού θέλοντος, το δικαστικό σύστημα της χώρας θα τους επιβάλει τις αυστηρότερες τιμωρίες».

Μάλιστα, χτες στην Τεχεράνη έγινε πορεία μετά από κάλεσμα της κυβέρνησης, με συνθήματα «Κάτω η Αμερική» και «Κάτω το Ισραήλ».

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή οι ΗΠΑ πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στη χώρα ο Ιρανός υπουργός Ενημέρωσης Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί - Τζαχρομί, για το ρόλο του «στην ευρεία λογοκρισία του διαδικτύου», κατηγορώντας τον για περιορισμούς που επέβαλαν οι αρχές του Ιράν στην πρόσβαση στο ίντερνετ. Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το «Facebook», το «Instagram» και το «Twitter» να αναστείλουν τους λογαριασμούς των ηγετών του ιρανικού καθεστώτος.

Ολα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επανέλαβε κατηγορίες ότι «η ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή μας και εναντίον μας συνεχίζεται». Σημειωτέον, οι «περιφερειακές εξελίξεις» και οι κοινές ανησυχίες ΗΠΑ - Ισραήλ για τη δράση του Ιράν συζητήθηκαν και στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Τελ Αβίβ ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλι, επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Αβίβ Κοχάβι. «Κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε το Ιράν να εγκατασταθεί εδώ στην περιοχή μας» και «να μετατρέψει το Ιράκ και την Υεμένη σε βάσεις εκτόξευσης πυραύλων και ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη όξυνση με νέα επίθεση σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις (2021-04-13 00:00:00.0)
Απειλές προς το Ιράν (2018-08-03 00:00:00.0)
Προσωρινός συμβιβασμός συμφερόντων (2013-11-26 00:00:00.0)
Αντεγκλήσεις για κατασκόπους... (2013-10-18 00:00:00.0)
Ικανοποίηση σε Τεχεράνη, προβληματισμός στο Τελ Αβίβ (2013-10-03 00:00:00.0)
Ανεβαίνουν οι τόνοι (2009-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ