Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μπλοκάρουν τη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης

Κάλεσμα να συγκροτηθεί άμεσα σε Σώμα η προσωρινή διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) απευθύνει η ΔΑΣ, καταγγέλλοντας τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι οποίες αφού πρώτα δεν άφησαν να ολοκληρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, πλέον μπλοκάρουν και την συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης της ΠΟΕΜ σε Σώμα.

Η ΔΑΣ καλεί σε συνεδρίαση την Τρίτη 3/12, στις 10 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για τη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης σε Σώμα, τονίζοντας πως κάθε συνδικαλιστής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Το 30ό Συνέδριο της ΠΟΕΜ ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 2 και 3/11. Ομως, όπως υπενθυμίζει η ΔΑΣ, «παρά τις αποφάσεις του Σώματος του συνεδρίου, οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν άφησαν, πραξικοπηματικά, να ολοκληρωθούν οι εργασίες του, καθώς επέμεναν να συμμετάσχουν οι νόθοι αντιπρόσωποι, προσπαθώντας έτσι να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο της Ομοσπονδίας, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητες να στηρίζουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς των βιομηχάνων του κλάδου».

Στις 7/11 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής κατατέθηκαν τρία αιτήματα: Ενα της ηγεσίας του σωματείου της «Intracom», η οποία, «χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου», πρότεινε η προσωρινή διοίκηση να αποτελείται μόνο από μέλη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, και δύο προτάσεις από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «με ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων», που ζητούσαν διορισμό διοίκησης με πρόσωπα από όλες τις παρατάξεις και αίτημα «να αποκλειστούν τα στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που έφεραν αποκλειστική ευθύνη για την ακύρωση του συνεδρίου».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να οριστεί οκταμελής προσωρινή διοίκηση «αποτελούμενη από τέσσερα μέλη της ΔΑΣ, δύο μέλη της ΠΑΣΚΕ και δύο μέλη της ΔΑΚΕ».

«Οι δικές μας δυνάμεις σε κάθε περίπτωση θα μπουν μπροστά και σας καλούμε να συσπειρωθείτε στο πλευρό μας για να οργανωθεί η πάλη σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα σε κάθε χώρο δουλειάς», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΔΑΣ στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ