Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι

Στον Αρειο Πάγο κατέθεσαν, χτες, νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι δύο άτομα, παιδιά δύο εκ των 100 θυμάτων, σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που εγκαλούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση (σε βαθμό κακουργήματος) και παράβαση καθήκοντος. Επικαλούνται στοιχεία που καταδεικνύουν, σύμφωνα με αυτούς, ότι «ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του ενεργούσαν υπεύθυνα όπως ο νόμος ορίζει».

Η μήνυση εστιάζεται στην αξιοποίηση των εναέριων μέσων τις ώρες που δρούσε ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά. «Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Ομως δεν το έπραξαν», υπογραμμίζουν. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. «έκλεισε στις 9, δηλαδή τη μέρα της απόλυτης καταστροφής αποφασίστηκε από τους εγκαλούμενους να τηρηθεί το σύνηθες ωράριο».

Τέλος, ο δικηγόρος των συγγενών σε σχετική δήλωση αναφέρει ότι «ακόμα βρίσκουμε στοιχεία, τρομακτικής σημαντικότητας, τα οποία βάζουνε στο κάδρο και άλλο κατηγορούμενο. Οσο μπορούμε κάποιοι δεν θα επιτρέψουμε ούτε να ξεχαστεί ούτε να κουκουλωθεί η υπόθεση για το Μάτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ