Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Αλλα 400 εκατομμύρια στις λαϊκές πλάτες

Ολοένα και νέα «λαβράκια» βγαίνουν από το φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη συζητιέται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, τα οποία επιβεβαιώνουν το κάλπικο των προπαγανδιστικών αφηγημάτων της κυβέρνησης της ΝΔ ότι τάχα «δεν έχει ταξικό πρόσημο», «το 89% των μέτρων αφορούν τα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδήματα» κ.ο.κ. (βλέπε αναλυτικότερα και σελ. 10).

Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας την Παρασκευή σε σχετικό ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, παραδέχτηκε ότι από την υποχρεωτική αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, που προβλέπει το νομοσχέδιο, αναμένεται «να αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα κατά 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ» και πως «αυτό θα φέρει αύξηση εσόδων ΦΠΑ 389 εκατομμυρίων ευρώ» και επιπλέον 168 εκατομμύρια από την αύξηση εσόδων - εξόδων των επιχειρήσεων.

Στην ουσία, δηλαδή, ο υπουργός προδιέγραψε την επιπρόσθετη έμμεση επιβάρυνση που θα επωμιστούν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, πέραν όλων των άλλων και από το έμμεσο χαράτσι που μπαίνει με τις νέες ρυθμίσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ