Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τα μαζικά, συντονισμένα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών και Συλλόγων αυτοαπασχολούμενων και αγροτοκτηνοτρόφων, έδωσαν μια ισχυρή εργατική - λαϊκή απάντηση στο νέο προμελετημένο έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό για λογαριασμό του κεφαλαίου. Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν παραγράφεται» το έγκλημα όλων των αντιασφαλιστικών ανατροπών των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, πάνω στις οποίες πατά και η σημερινή επίθεση.

Βροντοφωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση», χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, γυναίκες, νέοι χάλασαν τη σούπα της κυβερνητικής προπαγάνδας που παρουσιάζει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, το τζογάρισμα του μόχθου μιας ολόκληρης ζωής, ως «θετική τομή» και «ελευθερία» για το λαό. Εδωσαν πλήγμα στην προσπάθεια που κάνουν όλα τα αστικά επιτελεία να κρατήσουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους παθητικούς θεατές στημένων αναλύσεων και σεναρίων για το «μέλλον της Ασφάλισης», για την έκβαση που θα έχουν οι αδιέξοδες και ατέρμονες δικαστικές φάμπρικες που πριμοδότησαν τα ίδια επιτελεία κ.ο.κ.

Με τη μαχητική προβολή της σύγχρονης εργατικής - λαϊκής ανάγκης για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, της Υγείας, της Πρόνοιας κ.ο.κ., με την ίδια τη δουλειά προετοιμασίας που προηγήθηκε μέσα σε κλάδους, χώρους εργασίας και συνοικίες, τα συλλαλητήρια του περασμένου Σαββάτου μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη συνέχεια. Για να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά περισσότεροι εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα στη μάχη, για να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και συντονισμός όλων εκείνων των δυνάμεων που δεν συμβιβάζονται με αυτήν τη βάρβαρη επίθεση στο κορυφαίο ζήτημα της Ασφάλισης.

Θα ακολουθήσουν το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη, καθώς και σημαντικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο εργατικό κίνημα, στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα και στους αυτοαπασχολούμενους, μέσα στις οποίες η πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί κεντρικό ζήτημα και σημαντικό συνδετικό κρίκο, απέναντι στην ενιαία επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ