Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παραλλαγές της πολιτικής εγκλωβισμού και καταστολής οι «Αμυγδαλέζες» της ΝΔ και οι «Μόριες» του ΣΥΡΙΖΑ

INTIME NEWS

Την προσήλωσή της στην πολιτική του εγκλωβισμού, της καταστολής και των απελάσεων σε βάρος προσφύγων και μεταναστών επιβεβαιώνει η ΕΕ με τις απαντήσεις τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τον λεγόμενο «Μηχανισμό Αλληλεγγύης και Διάσωσης» της ΕΕ που είχαν ανακοινώσει 14 κυβερνήσεις κρατών - μελών.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του είχε καταγγείλει ότι πρόκειται για μηχανισμό ανακατανομής ενός ελάχιστου αριθμού αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών - μελών, ο οποίος θα εστιάζει στην επίσπευση εφαρμογής της βάρβαρης ευρωενωσιακής πολιτικής, με πρόσχημα τα θανατηφόρα ναυάγια στη Μεσόγειο. Το Συμβούλιο επιβεβαιώνει την καταγγελία του ΚΚΕ ότι αυτός ο ψευδεπίγραφος «μηχανισμός αλληλεγγύης», εάν και εφόσον δρομολογηθεί, θα στηρίζεται στην υλοποίηση των αντιλαϊκών αποφάσεων του Συμβουλίου της ΕΕ του Ιούνη του 2018, που προορίζουν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κλειστά κέντρα κράτησης και στη συνέχεια απελάσεις για όσους - την πλειοψηφία δηλαδή - δεν πληρούν τα κριτήρια των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των αστικών κυβερνήσεων. Τις ίδιες στοχεύσεις υπηρετεί και η προσωρινή συμφωνία της Μάλτας με τη συμμετοχή 4 κρατών - μελών για την κατανομή των μεταναστών που αποβιβάζονται στη Μάλτα ή στην Ιταλία, την οποία παροτρύνει η Επιτροπή να υπογράψουν οι κυβερνήσεις και άλλων κρατών - μελών.

Στην ίδια ρότα και η κυβέρνηση της ΝΔ, που εξήγγειλε κλειστού τύπου κέντρα στα νησιά και αργότερα και στην ενδοχώρα. Από τον πολύχρονο εγκλεισμό σε τέτοια κέντρα - κολαστήρια δεν γλιτώνει ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των ασυνόδευτων ανηλίκων - παρά τις κούφιες διακηρύξεις της ΕΕ για την προστασία τους - την ώρα μάλιστα που το 45% των ασυνόδευτων ανηλίκων δικαιούται να επανενωθεί με τις οικογένειές τους σε άλλα κράτη - μέλη, ακόμη και με βάση την απαράδεκτη νομοθεσία της ΕΕ και του Δουβλίνου. Κι όμως τα κράτη - μέλη αρνούνται να τους δεχθούν αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο... ξεχειλίζει από αλληλεγγύη η ΕΕ!

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τόσο οι νέες Αμυγδαλέζες που απεργάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η Μόρια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραλλαγές της ευρωενωσιακής πολιτικής εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα στο έδαφος τόσο της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, όσο και του Κανονισμού του Δουβλίνου. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά και που προκαλεί την ταλαιπωρία του ντόπιου πληθυσμού.

Να δυναμώσει τώρα η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή. Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.

Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους.

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου σε όλους όσοι προέρχονται από χώρες πολέμων, χώρες που ζουν κάτω από κατοχή, καθώς και σε θύματα αντιδραστικών καθεστώτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ