Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
Ανακλήθηκε η απαράδεκτη απόφαση ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου

Η άμεση αντίδραση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ καθώς και του ίδιου του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος ανάγκασε σε ανάκληση της αντιδραστικής απόφασης για την απαγόρευση της διοργάνωσης κομματικών εκδηλώσεων στο κτίριο της Σχολής.

Για την ανάκληση της απόφασης, η οποία ουσιαστικά καταργεί το άσυλο διακίνησης ιδεών στο πανεπιστήμιο, ενημερώθηκαν οι φοιτητές που συμμετείχαν το πρωί της Τετάρτης στην παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος φοιτητών Νομικής στην Κοσμητεία της Σχολής. Η γραμματεία της Κοσμητείας ενημέρωσε εγγράφως τους φοιτητές για την απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση των πανεπιστημιακών, με την οποία ανακαλούν την απαγόρευση που ψήφισαν οι διευθύνσεις των τομέων της Σχολής.

Θυμίζουμε πως η απόφαση λήφθηκε με αφορμή τη στοχοποίηση της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν στις 22 Νοέμβρη η Κομματική Οργάνωση Δικηγόρων του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ απέναντι στην αντιδραστική πολιτική στη δικαιοσύνη - Το παράδειγμα της δίκης της Χρυσής Αυγής». Ενας πανεπιστημιακός κατήγγειλε πως το μάθημά του, που πραγματοποιούνταν σε παρακείμενη αίθουσα, «ενοχλήθηκε» από τα χειροκροτήματα της εκδήλωσης και στη συνέχεια μέλος της ΚΝΕ που φοιτά στη Σχολή κλήθηκε σε «απολογία» για το περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή τους, που ακολούθησε της χτεσινής παρέμβασης, οι εκλεγμένοι φοιτητές στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σημειώνουν πως η ανάκληση της απόφασης «είναι αποτέλεσμα της ζωντανής και άμεσης παρέμβασης των φοιτητικών συλλόγων! Απάντηση σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης είναι η συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του ασύλου, συνολικά για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας».

Την κινητοποίηση του Συλλόγου φοιτητών Νομικής στήριξαν και οι Σύλλογοι των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Αρχιτεκτονικής και ο Σύλλογος των Ηλεκτρολόγων και των Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας και προσαγωγές φοιτητών (2024-02-06 00:00:00.0)
Με μαζική συμμετοχή φοιτητών η πρώτη μέρα των εκλογών (2023-05-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται με μαζικότητα (2022-04-06 00:00:00.0)
Στρώνουν τον δρόμο του αποπροσανατολισμού και της καταστολής (2018-10-20 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη της απαράδεκτης απαγόρευσης (2008-03-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικά διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση (2000-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ