Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παρεμβάσεις για το δικαίωμα των φοιτητών στη στέγαση

Σκηνή που τοποθετήθηκε στη χτεσινή παρέμβαση των φοιτητών
Σκηνή που τοποθετήθηκε στη χτεσινή παρέμβαση των φοιτητών
Σε πρωτοβουλίες διεκδίκησης του δικαιώματος στη στέγαση προχωρούν οι φοιτητές αυτές τις μέρες, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισδοχών στις εστίες, που αφήνουν εκτός εκατοντάδες συμφοιτητές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 270 φοιτητές που έκαναν αίτηση για να στεγαστούν στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθήνας δεν κατάφεραν να πάρουν δωμάτιο. Σε μία συμβολική κίνηση, οι φοιτητές τοποθέτησαν χτες σκηνές σε σχολές του Πανεπιστημίου, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της ΦΕΠΑ και προγραμματίζουν κινητοποίηση στη Σύγκλητο την επόμενη βδομάδα, απαιτώντας άμεση λύση στη στέγαση των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση, ώστε κανένας να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Οπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον Σύλλογο Οικοτρόφων ΦΕΠΑ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, παγιώνει την υποχρηματοδότηση στις σχολές και στις εστίες μας, αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες φοιτητές! Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς 322 φοιτητές έκαναν αίτηση για να μπουν στην εστία και μόνο 51 κατάφεραν να πάρουν δωμάτιο». Σημειώνουν επίσης πως «κυβέρνηση, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, διοικήσεις προσπαθούν να μας κάνουν να "φαγωθούμε" μεταξύ μας, υποστηρίζοντας πως "για τις πολύ λίγες εισδοχές που έγιναν φέτος φταίνε οι φοιτητές των μεγαλύτερων ετών, που μένουν στα δωμάτια και ζητούν παρατάσεις". Τους ρωτάμε: Οι λιγότεροι από 100 φοιτητές που ζήτησαν και πήραν παράταση διαμονής φέτος στη ΦΕΠΑ, θα έλυναν το πρόβλημα της έλλειψης πάνω από 250 δωματίων; Σκόπιμα χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα με στόχο να καλύψουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή μας βλέπουν ως ακόμα ένα έξοδο που πρέπει να κόψουν!». Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ καλούν σε αγώνα για: Να φτιαχτούν νέες εστίες με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι με ΣΔΙΤ, όπως προμηνύει η κυβέρνηση. Να υπενοικιαστούν άμεσα ξενοδοχεία με την ευθύνη του κράτους και του πανεπιστημίου, για να στεγαστούν οι φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση για εστία. Να ανακαινιστεί άμεσα η Β' ΦΕΠΑ. Να αξιοποιηθούν τα κτίρια που ανήκουν στο ΕΚΠΑ για την ανέγερση νέων εστιών και τη στέγαση των φοιτητών.

  • Σε παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ) Καβάλας προχωρούν σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Εστίας, για τις συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών, την ανεπάρκεια εστιών και τα ελλιπή μέτρα συντήρησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ