Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή των τρίτων κατά σειρά πρόωρων εκλογών στις 2/3/2020 ενέκριναν χτες επί της αρχής οι Ισραηλινοί βουλευτές, μερικές ώρες προτού λήξει (μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη) η προθεσμία για ενδοαστικά παζάρια της τελευταίας στιγμής με στόχο τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Η σορός του τρίτου μέσα στο τελευταίο 10ήμερο διαδηλωτή που πρωταγωνιστούσε στις αιματοβαμμένες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει στο Ιράκ από τις αρχές Οκτώβρη, με θύματα πολλές εκατοντάδες νεκρούς, βρέθηκε φέροντας τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Η σορός του 49χρονου πατέρα πέντε παιδιών, Αλι αλ Λάμι, βρέθηκε στη λαϊκή συνοικία αλ Σάαμπ της Βαγδάτης, όπου είχε μετακομίσει για να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.

ΝΙΑΜΕΪ.-- Πολύνεκρη επίθεση με τη χρήση όλμων και οβίδων σε στρατόπεδο στη δυτική επαρχία Τιλαμπέρι του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, εξαπέλυσαν χτες τζιχαντιστές, πιθανώς της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», προκαλώντας - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - συγκρούσεις με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 60 ατόμων. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρονται τουλάχιστον 14 από τους δράστες.

ΤΡΕΝΤΟΝ.-- Δύο ένοπλοι εισέβαλαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Τζέρσι Σίτι της πολιτείας Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων. Στη συνέχεια επενέβη η αστυνομία και στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σκοτώθηκαν οι δύο δράστες.

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Τους 9 φτάνουν επίσημα οι αγνοούμενοι από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ μέχρι χτες οι νεκροί έφταναν τους 6 και οι τραυματίες τους 30. Πολλοί τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα, αλλά και σε εσωτερικά όργανα. Επιστήμονες εντόπιζαν και χτες νέα αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας και σημείωναν ότι ο κίνδυνος νέας ηφαιστειακής έκρηξης μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες. Ακόμα και η αποστολή σωστικών συνεργείων για την περισυλλογή των σορών θα ήταν πολύ επικίνδυνη, σύμφωνα με τις αρχές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Μετίν Τοπούζ, εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος κρατείται από το 2017 με την κατηγορία της «κατασκοπείας» και «απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ