Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αύριο Σάββατο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Αύριο το νέο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων όλης της χώρας
Αύριο το νέο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων όλης της χώρας
Στα Προπύλαια, στο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο οδηγούν αύριο Σάββατο όλοι οι δρόμοι, καθώς ήδη από σήμερα, από κάθε γωνιά της χώρας, ξεκινούν οι συνταξιούχοι για να δώσουν μαζικό «παρών» σε μια ακόμα κινητοποίηση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Το συλλαλητήριο αρχίζει στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ήδη «έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα εκθέσουν και θα διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων που οι αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έχουν δημιουργήσει στους συνταξιούχους την τρέχουσα δεκαετία. Αμεσα και μπροστά στα Χριστούγεννα απαιτούμε να καταβληθεί η 13η σύνταξη, καθώς και τα παράνομα παρακρατηθέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, σε όλους τους συνταξιούχους».

Μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση ετοιμάζουν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Μετά από περιοδείες και εξορμήσεις τις προηγούμενες μέρες, οργανώνουν τη μετακίνηση εκατοντάδων συναδέλφων τους, με αναχώρηση λεωφορείων τόσο σήμερα το πρωί όσο και απόψε τα μεσάνυχτα. Ιδιαίτερα πολυπληθής φαίνεται να είναι η συμμετοχή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Σε θέση μάχης και τα εργατικά συνδικάτα

Από τη σύσκεψη της Επιτροπής Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής
Από τη σύσκεψη της Επιτροπής Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής
Μαζί με τους συνταξιούχους, σε θέση μάχης για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται και οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συνεχίζουν την πολύμορφη δραστηριότητά τους μετά και τα επιτυχημένα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη.

Κάλεσμα στα Σωματεία να είναι σε ετοιμότητα για απεργία όταν κατατεθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αρτας. Δίνει συνέχεια στην πάλη του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, σε συνέχεια όλου του αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Σε σύσκεψη με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση, τη νέα επίθεση της κυβέρνησης και την απάντηση των εργαζομένων προχώρησαν την περασμένη Τρίτη, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σωματεία από τον κλάδο των Κατασκευών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων. Στα σχέδια της κυβέρνησης που παίρνουν τη σκυτάλη της αντιασφαλιστικής επίθεσης αναφέρθηκε στην εισηγητική ομιλία ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Οπως τόνισε, η μάχη για ενιαίο, υποχρεωτικό και καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, πρέπει να δοθεί το επόμενο διάστημα και με απεργία. Παράλληλα, τα σωματεία του κλάδου ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό την Τετάρτη 18/12 και συνεχίζουν την πάλη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για την Κοινωνική Ασφάλιση που διοργάνωσε η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Πολλοί νέοι εργαζόμενοι του κλάδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα. Τη συζήτηση άνοιξε ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον Παναγιώτη Ιωαννίδη, γραμματέα του ΔΣ των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο και από μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. Η συζήτηση κατέληξε σε έναν πλούσιο προγραμματισμό δράσης των νέων του κλάδου, μαζί με την Επιτροπή, με σκοπό την παραπέρα συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ