Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019
Εντείνονται οι προσπάθειες για την υπερκάλυψη του πλάνου

Κατά 68,39% καλύπτεται το πανελλαδικό πλάνο για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Την «κούρσα» των Οργανώσεων του Κόμματος οδηγεί η ΚΟ Εξωτερικού, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για όλες τις ΚΟ, αφού καταγράφει ποσοστό 103,31% στο «κλείσιμο» της Δευτέρας 9/12.

Παράλληλα, κλιμακώνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις του Κόμματος, με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ και αφορούν, πρώτον, το βαθμό υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ, δεύτερον, την προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και τη συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη και, τρίτον, το βαθμό ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Τα βραβεία που θα δώσει η ΚΕ σε ειδική εκδήλωσή της είναι τα εξής: Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός. Για τη 2η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα, τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος. Για την 3η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.

Μέχρι στιγμής και με βάση το ποσοστό κάλυψης, πέρα από την «πρωτοκαθεδρία» της ΚΟ Εξωτερικού, στη δεύτερη θέση παρέμεινε η ΚΟ Αιγαίου με 84,68% και στην τρίτη η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 78,46%. Η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 72,78% εξακολουθεί να προηγείται της ΚΟ Θεσσαλίας, η οποία όμως «ροκάνισε» τη διαφορά φτάνοντας στο 70,82% στην αμέσως επόμενη θέση. Η ΚΟ Αττικής με 69,41% μεγαλώνει τη διαφορά της από την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, η οποία παρέμεινε στη 10η θέση με 59,02%. Η ΚΟ Κρήτης με 67,55% κατάφερε αυτήν τη βδομάδα να περάσει την ΚΟ Πελοποννήσου που φτάνει στο 66,37%. Ακολουθεί η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, με 63,39%, που φαίνεται ότι εξακολουθεί να δυσκολεύεται απέναντι στην ΚΟ Αιγαίου, με την οποία είναι σε άμιλλα. Η κατάταξη συμπληρώνεται από τις ΚΟ Ηπείρου με 56,9% και Δυτικής Μακεδονίας με 55,99%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 64,42%, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 72%.

Πρωτοβουλίες ΚΟ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Το Σάββατο 14/12:

-- Η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί στις 9 μ.μ. στη συνεστίασή της στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού).

-- Η ΚΟΒ Ευπαλίου καλεί σε συνεστίαση, στις 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα Γεωργακόπουλου («Το πατρικό», στο Καστράκι Δωρίδας). Θα χαιρετίσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Καινούργιο Τριχωνίδας, στο κέντρο «Χαραυγή» στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση, όπου θα χαιρετίσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-- H TΕ Φωκίδας διοργανώνει συνεστίαση, στις 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Διογένης» στην Κίρρα.

-- Η ΤΕ Ροδόπης διοργανώνει συνεστίαση, στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα «Αλλοτινό». Θα μιλήσει ο Γιώργος Πυργελής, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

-- Οι ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Αττικής διοργανώνουν λαϊκό γλέντι, στις 8.30 μ.μ. στο 5ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας (Ανατόλια, Εμ. Παππά 6, Καλογρέζα).

-- Η ΚΟ Χαλανδρίου καλεί σε συνεστίαση στην ταβέρνα «Δρίτσας» (Ηφαίστου 18, Πάτημα), στις 9 μ.μ.

-- Οι Οργανώσεις Ιλίου Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν γλέντι, στις 8.30 μ.μ. στα γήπεδα της Ραδιοφωνίας (Πριάμου & Πρέσπας).

Την Κυριακή 15/12:

-- Στο Μεσολόγγι, στο «Ραδιομέγαρο» στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση, όπου θα χαιρετίσει ο Νίκος Παπαναστάσης.

-- Η ΤΟ Μεταφορών Αττικής καλεί σε λαϊκό γλέντι, στη 1 μ.μ. στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104, Πειραιάς).

-- Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής διοργανώνει, στις 8 μ.μ. στο «Κύτταρο», μουσικό αφιέρωμα για τη συμβολή της γυναίκας στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Πλανώδειους, την Ανατολή Μαργιόλα και την Γιολάντα Δανάου.

-- Οι ΚΟ Μπραχαμίου Αττικής διοργανώνουν γλέντι, στις 12.30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Αγίου Δημητρίου «Μπάρτσα» (Θεομήτορος 75).

-- Οι ΚΟ Χαριλάου και Ντεπώ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συνεστίαση, στη 1.30 μ.μ. στο «Ραλεντάντο - Μουσικών Καφενείον» (Κωνσταντινουπόλεως 140).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ