Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ψήφισαν τα δύο άρθρα για την παραπομπή του Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέα δυναμική αναμένεται να πάρουν την ερχόμενη βδομάδα οι ενδοαστικές αντιθέσεις στις ΗΠΑ μετά την απόφαση της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνει, με 23 ψήφους υπέρ έναντι 17 κατά, τα δύο άρθρα βάσει των οποίων το Σώμα θα επιδιώξει την παραπομπή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με το ενδεχόμενο της καθαίρεσης.

Τα δύο άρθρα αφορούν την κατάχρηση εξουσίας και την παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου. Στην πρώτη περίπτωση, ο Τραμπ κατηγορείται ότι πίεσε την κυβέρνηση μίας ξένης χώρας (εν προκειμένω της Ουκρανίας) ώστε να τον βοηθήσει για πολιτικούς λόγους σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του (πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο γιος του οποίου, Χάιντερ Μπάιντεν, αποκόμισε μεγάλα κέρδη από επιχειρηματικές δραστηριότητες με ουκρανική εταιρεία Ενέργειας όσο διαρκούσε η θητεία του πατέρα του). Στη δεύτερη περίπτωση, ο Πρόεδρος κατηγορείται πως εμπόδισε το έργο του Κογκρέσου κατά τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του, επειδή δεν συνεργάστηκε όσο χρειαζόταν.

Η σκυτάλη τώρα παραδίδεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ