Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την Κρήτη επισκέπτεται από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 15/12 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του, το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν ο δήμος Πλατανιά Χανίων, όπου και μίλησε σε μαζική σύσκεψη κατοίκων και φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε, ενώ αργότερα πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, στο Πνευματικό Κέντρο Ατσιπόπουλου.

Το «παρών» στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μάλεμε έδωσαν μεταξύ άλλων οι Απ. Βουλγαράκης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο πρώην δήμαρχος Βουκολικής Ν. Μπομπολόκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μ. Δασκαλάκης και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Βουκολιών, Π. Ρουμάτων, Κολυμπαρίου, Μεσκλών, Αμυγδαλοκεφαλίου, Μύθημνας, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων 19 χωριών και εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων 14 χωριών.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Αλ. Μαρινάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων, ενώ αμέσως μετά τα προβλήματα της περιοχής παρουσίασε συνοπτικά ο Δ. Ανθούσης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Χανίων του Κόμματος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων για να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά όσα εισηγητικά είχαν τεθεί. Τα τεράστια προβλήματα απ' την περσινή κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο, η αποκατάσταση των οποίων δεν προχωρά ενώ ο χειμώνας που μπήκε επιτείνει την αγωνία των κατοίκων, η απουσία έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, οι καταστροφές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο για τις οποίες δεν αποζημιώνονται, καθώς από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς τίθενται απαγορευτικοί όροι, ήταν μερικά απ' όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Την ήδη κακή κατάσταση ήρθε να επιδεινώσει η καταστροφή φέτος της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, ενώ τους ήδη μειωμένους ψεκασμούς δακοκτονίας ήρθε να δυσκολέψει παραπέρα η καταστροφή του επαρχιακού δικτύου. Παράλληλα, οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με όλα τα κοινά για όλο το λαό ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, την έλλειψη δομών παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών Πρόνοιας κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ