Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Παρέμβαση για το δικαίωμα στη φοιτητική στέγη

Κινητοποίηση στη διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ) στην Καβάλα έκαναν την περασμένη Πέμπτη ο Σύλλογος Εστιαζόμενων φοιτητών του τοπικού παραρτήματος ΔΙΠΑΕ και το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, για το θέμα της φοιτητικής στέγης.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για «ασφυκτική κατάσταση», καταγγέλλοντας «άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εστιαζόμενων φοιτητών, ελάχιστο αριθμό και ελλιπή μέτρα συντήρησης των εστιών και των κτιρίων, αλλά και έλλειψη τεχνικού προσωπικού. Τα απαράδεκτα κριτήρια εισδοχής στις εστίες έχουν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας να μένουν εκτός. Ακόμα όμως και οι "τυχεροί" που καταφέρνουν να πάρουν δωμάτιο σε εστία, δεν ξέρουν καν αν θα το έχουν και τον επόμενο χρόνο, αφού οι δικαιούχοι αλλάζουν κάθε χρόνο! Μέσα σε όλα, οι εστιαζόμενοι μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου διώχνονται από τα δωμάτιά τους (ακόμη και με τη βία), για να "εξυπηρετήσει" το ΔΙΠΑΕ τις "μπίζνες" του δήμου Καβάλας, μετατρέποντάς τα σε ξενοδοχείο με αντίτιμο, για να "φιλοξενήσουν" τους συμμετέχοντες στο COSMOPOLIS, αναγκάζοντας τους φοιτητές να ξεσπιτωθούν».

Για όλα αυτά, λοιπόν, η απάντηση που πήραν φοιτητές και εργαζόμενοι ήταν, όπως λένε, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»! «Ναι μεν γνωρίζουμε την κατάσταση, αλλά τα χέρια μας είναι δεμένα τη στιγμή που δεν έχουμε λεφτά»... «προσπαθούμε να πιέσουμε, αλλά γνωρίζετε πως δεν εξαρτάται από εμάς» κι άλλα τέτοια ήταν οι απαντήσεις που πήραν από τη διοίκηση! Δηλαδή οι ευθύνες «φορτώνονται» από τη διοίκηση στο υπουργείο και το ανάποδο, αλλά λύση δεν υπάρχει.

Με δεδομένα τα παραπάνω οι φοιτητές σημειώνουν: «Για μας, ένα είναι ξεκάθαρο! Μόνο μέσα από το Σύλλογό μας, τον οργανωμένο αγώνα και γνωρίζοντας πολύ καλά ποιον έχουμε απέναντι, έχουμε κατακτήσεις! Δεν το βάζουμε κάτω! Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας! Ο ατομικός δρόμος και η ατομική λύση τελικά δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην απογοήτευση και το συμβιβασμό! Και εμείς δεν συμβιβαστήκαμε και δεν το βάλαμε κάτω στην πρώτη δυσκολία!», δηλώνουν οι φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ