Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Παλλαϊκή δράση για το Ασφαλιστικό

Συλλαλητήριο στις 12 του Δεκέμβρη διοργανώνουν φορείς του νομού Λάρισας

Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 12 του Δεκέμβρη στη Λάρισα. Η διοργάνωση του συλλαλητηρίου, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΚΛ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, συνταξιουχικών οργανώσεων και πολλών σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου.

Με το παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 12 του Δεκέμβρη, τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας εντείνουν την πάλη τους για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης και δηλώνουν αποφασισμένα να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αναφερόμενος στο νέο γύρο επίθεσης της κυβέρνησης κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τόνισε ότι «τώρα έχει εξασφαλίσει και την "ανοιχτή" στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που "σηκώνει" το μεγάλο βάρος για να περάσει το σάρωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τη στήριξη της ΝΔ, που επί της ουσίας συμφωνεί με τις αντιασφαλιστικές επιλογές». Υπογράμμισε, επίσης, ότι για την επιτυχία του συλλαλητηρίου θα ξεκινήσουν ενημερωτικές εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις σωματείων και άλλες πρωτοβουλίες.

Αναφερόμενος ο Τ. Τσιόγκας στους άξονες δράσης, τόνισε ότι πρέπει να είναι οι εξής:

  • Συνολική απόρριψη των αντιασφαλιστικών μέτρων.
  • Χρηματοδότηση του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς νέα επιβάρυνση των εργαζομένων. Επιστροφή των κλεμμένων.
  • Απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία.
  • Διεύρυνση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, η διεύρυνση της Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση και τη Διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης που είχε συγκροτηθεί την περασμένη άνοιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ