Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Παρουσίασε την πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής που υλοποιεί

Τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό με βάση τις κατευθύνσεις και συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που εντείνουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή, επανέλαβε χτες στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Εκανε αναφορά σε διαδικασίες ασύλου, γρήγορη εξέταση των αιτήσεων και μέριμνα για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, έγιναν συζητήσεις για τις δυνατότητες και τα εργαλεία που παρέχει η ευρωπαϊκή πολιτική για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, ειδικά στην Ανατ. Μεσόγειο.

Είναι γνωστό ότι ο πυρήνας της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και αυτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, είναι: Η απαράδεκτη κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, με βάση την οποία οι απελάσεις στην Τουρκία θα γίνονται μόνο από τα ελληνικά νησιά των hot spots, με εξαίρεση τους λεγόμενους ευάλωτους, και σε αυτήν οφείλεται ο εγκλωβισμός των ξεριζωμένων στα νησιά. Ο αντιδραστικός Κανονισμός του Δουβλίνου και το αντίστοιχο ευρωενωσιακό πλαίσιο ασύλου, που θεωρεί τις χώρες πρώτης γραμμής, όπως τη χώρα μας, αυτόματα υπεύθυνες για τους αιτούντες άσυλο, απαγορεύοντας τις λεγόμενες δευτερογενείς μετακινήσεις, δηλαδή να μεταβούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Η στρατηγική του κεφαλαίου για ελεγχόμενη ροή όσων προσφύγων έχει ανάγκη το κεφάλαιο ως εργατική δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ με τον κατάλογο «ασφαλών χωρών καταγωγής» ή και «ασφαλών περιοχών καταγωγής» μέσα σε «μη ασφαλή χώρα», καθώς και «ασφαλών τρίτων χωρών», στοχεύει στο να απορρίπτονται μαζικά και με συνοπτικές διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και να απελαύνονται οι αιτούντες σε αυτές τις χώρες, χωρίς ουσιαστική εξατομικευμένη εξέταση, όπως απαιτείται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η πιο «ασφαλής τρίτη χώρα» είναι η Τουρκία, την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους Σύρους πρόσφυγες ως ομήρους στη ζώνη που έφτιαξε με την επέμβασή της στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ