Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συλλαλητήρια την Τρίτη στις μεγάλες πόλεις

Αγωνιστικό προσκλητήριο για όλες τις μεγάλες πόλεις και ειδικά για την Αθήνα, στην Πλατεία Κάνιγγος, στις 11 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, απευθύνουν στους «απόμαχους της δουλιάς», οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΤΕ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Στην ανακοίνωση τους, τονίζουν τους λόγους που τους βγάζουν ακόμη μια φορά στο δρόμο, ενώ στιγματίζουν και την απαράδεκτη στάση του υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, γιατί ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση στο αίτημά τους να συναντηθούν, για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στην εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά -συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στο εισόδημά τους που όλο και λιγοστεύει με τη μακρόχρονη πολιτική λιτότητας. «Μέσα στα πλαίσια αυτά και υπηρετώντας το πολεμικό κλίμα κινείται και ο κρατικός προϋπολογισμός, τονίζουν χαρακτηριστικά, αφού κάνει σοβαρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Οι δε αυξήσεις που θα μας δώσουν κυμαίνονται 3-4%, στα πλαίσια του κάλπικου πληθωρισμού της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ αυξάνονται πάγιο ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και προϊόντα πρώτης ανάγκης».

Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτη στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης μέσα από τον κοινωνικό διάλογο - απάτη. Επισημαίνουν, επίσης, ότι το ΙΚΑ δανείστηκε 70δισ. για να δώσει το δώρο, το δε ΤΕΒΕ δυσκολεύεται να δώσει το δώρο και τη σύνταξη του Γενάρη.

Πρόσθετα, τονίζουν την κατάργηση του ΕΣΥ και το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αφού στην ουσία χαρίζει την Υγεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο και μεγάλο μέρος της δαπάνης το φορτώνει στο λαό και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παράλληλα, προϊδεάζουν και για την αύξηση των φαρμάκων, μετά μάλιστα την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωσε τους φαρμακεμπόρους.

Τέλος, στην ανακοίνωση τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις τονίζουν την πολιτική του αυταρχισμού που εντείνεται, γιατί εκτός από τον αμερικανόφερτο τρομονόμο ετοιμάζονται νόμοι, για να βάλουν το λαό στον γύψο, για να μην αγωνίζεται και αντιστέκεται.

  • Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφαλίσεως Πειραιώς και Πέριξ Δήμων, σε υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό απαιτεί ανάμεσα στ' άλλα, ο νέος προϋπολογισμός να αλλάξει λίγο προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οπως τονίζουν χαρακτηριστικά «ζητάμε να μας δώσετε επιπλέον την αξία μιας σφαίρας και μια σφαίρα Κύριε Πρωθυπουργέ, αντιστοιχεί σε ένα κιλό ψωμί και ένα ποτήρι γάλα, και το γάλα με το ψωμί το έχουμε ανάγκη κύριε Πρωθυπουργέ, ενώ η σφαίρα δε χρειάζεται και για τον επιπλέον λόγο ότι αφαιρεί τη ζωή».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ