Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, από τη διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, μαζί με καθαρίστριες/στές του Πανεπιστημίου, έχοντας στο πλευρό τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, των φοιτητών και των συνταξιούχων. Πρόβαλαν το δίκαιο αίτημα να διασφαλιστούν οι 31 θέσεις εργασίας που απειλούνται εξαιτίας της απόφασης να παραδοθεί σε εργολάβο η καθαριότητα των χώρων του πανεπιστημίου.

Οπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου, οι καθαρίστριες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να πετύχουν το αυτονόητο. Στην ανακοίνωση του σωματείου σημειώνεται: «Η Σύγκλητος, μαζί με την κυβέρνηση, έχει την πλήρη ευθύνη για τους σωρούς των σκουπιδιών και τη μετατροπή των χώρων του πανεπιστημίου σε εστίες μόλυνσης για χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους. Οι καθαρίστριες σ' αυτήν τους την προσπάθεια δεν είναι μόνες τους. Εχουν τη στήριξη δεκάδων σωματείων εντός και εκτός πανεπιστημίου, όπως και την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ιδρύματος αλλά και συνολικά του λαού της περιοχής.

Ο αγώνας συνεχίζεται για να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού (...) την άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μη γίνει καμία απόλυση. Η ομηρία των εργαζομένων συνολικά στην καθαριότητα πρέπει να λάβει τέλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ