Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΛΙΟΥ
Ανάγκη η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων

Χωρίς αντιπυρική, αντικεραυνική και αντισεισμική θωράκιση είναι τα σχολεία του Ιλίου, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε πρόσφατα η δημοτική αρχή στην Ερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου. Σε σχετική ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Από τη γραπτή απάντηση που πήραμε, προκύπτουν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα:

Πρώτον: Στην απάντηση αναφέρεται ότι "πρωταρχικός μας στόχος ήταν και είναι να καταβάλουμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη, κατά το δυνατόν, αποκατάσταση των βλαβών που υποδείχθηκαν από την ΚΤΥΠ ΑΕ, την επαναφορά των σχολικών κτιρίων τουλάχιστον στην προ του σεισμού κατάσταση".

Ομως, το ζήτημα δεν είναι να επανέλθουν τα σχολεία απλά στην "προ του σεισμού κατάσταση", γιατί είναι δεδομένο πως σε επόμενο σεισμό θα έχουν τα ίδια προβλήματα! Το ζήτημα είναι στα σχολεία να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να είναι πλήρως θωρακισμένα από νέους σεισμούς.

Δεύτερον: Στην απάντηση αναφέρεται ότι "(...) σε κάθε περίπτωση απαιτεί την εξασφάλιση της σχετικά υψηλού κόστους χρηματοδότησης για την υλοποίησή της".

Πρόκειται για κυνική ομολογία πως για τις κυβερνήσεις, την περιφερειακή και δημοτική αρχή η ασφάλεια των παιδιών μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με το κόστος και... νικάει το κόστος!

Τρίτον: Σε άλλο σημείο της απάντησης αναφέρεται: "Εν ελλείψει ενός θεσπισμένου γενικότερου νομοθετικού πλαισίου που αφορά την ασφάλεια, την καταλληλότητα και την απόδοση των κτιριακών εγκαταστάσεων και κάθε άλλης δημόσιας δομής στη χώρα μας".

Πρόκειται για άλλη μια κυνική ομολογία πως το αστικό κράτος αδιαφορεί για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων! Δεν έχει καν νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια των δημόσιων κτιρίων!

Τέταρτον: Λέει η απάντηση: "Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά καταλληλότητας για σχολικά κτίρια του δήμου μας".

Τελικά ομολογεί η δημοτική αρχή πως κανένα σχολείο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας!

Πέμπτον: Παρακάτω αναφέρεται: "Τα περισσότερα από τα διδακτήρια διαθέτουν παλαιές οικοδομικές άδειες, εκδοθείσες από τον πρώην ΟΣΚ ΑΕ (νυν ΚΤΥΠ ΑΕ) και κατά τον χρόνο έκδοσής τους δεν προβλεπόταν η υποχρέωση ύπαρξης ανάλογου πιστοποιητικού πυρασφάλειας".

Αλλη μια ομολογία! Μέχρι τώρα - πριν δηλαδή ενταχθεί η πυρασφάλεια των σχολείων στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" - τα σχολεία του δήμου δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας!

Συμπέρασμα: Η ασφάλεια των σχολικών μονάδων, των παιδιών, των εργαζόμενων γονιών, των εκπαιδευτικών δεν είναι προτεραιότητα των κυβερνήσεων, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής. Για όλους αυτούς προτεραιότητα είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτούς τους λίγους, ο κρατικός κουμπαράς είναι πάντα γεμάτος, για τις ανάγκες όμως του λαού είναι πάντα άδειος.

Γι' αυτό, η ασφάλεια και η ανάπτυξη των υποδομών των σχολείων, όπως και όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού, πρέπει να γίνουν υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την ασφάλεια των παιδιών μας! (2023-10-14 00:00:00.0)
Ερωτήματα για την ασφάλεια των κτιρίων των φοιτητικών εστιών (2023-04-07 00:00:00.0)
Δεν πέρασαν τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σχολικά κτίρια Δημοτικών και Νηπιαγωγείων (2023-04-04 00:00:00.0)
Απαιτούν καινούρια σχολεία στη Νέα Αλικαρνασσό (2019-10-18 00:00:00.0)
Διεκδικούν αντισεισμική θωράκιση των σχολείων (2019-09-11 00:00:00.0)
Νέος μετασεισμός στην Κεφαλονιά (2014-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ