Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπερδιπλάσια συμμετοχή εργαζομένων στις αρχαιρεσίες

Με υπερδιπλάσια συμμετοχή εργαζομένων ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, για τη νέα Διοίκηση ψήφισαν 303 εργαζόμενοι από 133 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες το 2017.

Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής ψήφισαν 262 εργαζόμενοι (από 131) και αναδείχθηκαν 5 αντιπρόσωποι (από 3). Για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ψήφισαν 262 εργαζόμενοι (από 131) και εκλέχθηκαν 3 αντιπρόσωποι (από 1).

Η μαζική συμμετοχή αποτελεί μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία, που προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για να την εμποδίσει. Κατά τις εκλογές του Σωματείου στην περιοχή της Μάνδρας, η διεύθυνση του «Praktiker» κάλεσε την αστυνομία για να ...ελέγξει την κάλπη, ενώ στην επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος» η εργοδοσία επιστράτευσε έναν στρατό από security και διευθυντικά στελέχη για να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων.

Αυξημένη συμμετοχή και στο κλαδικό Σωματείο του Πειραιά

Με αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι αρχαιρεσίες και στον Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Στις εκλογές πήραν μέρος 392 εργαζόμενοι (από 359 το 2016).

Η ΔΑΣ, το μοναδικό ψηφοδέλτιο που συμμετείχε, κατέλαβε και τις 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εξέλεξε 4 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που δυνάμωσαν με την ψήφο τους το σωματείο, «ιδιαίτερα όσους συναδέλφους συμμετείχαν για πρώτη φορά, αλλά και εκείνους που αψήφησαν την τρομοκρατία και τις πιέσεις της εργοδοσίας και έκαναν το βήμα». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτές τις εκλογές ήταν η καλύτερη απάντηση απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τον συμβιβασμό στο εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ