Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σωματεία και φορείς απαιτούν να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες
Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ενάντια στην παραχώρηση της καθαριότητας του Ιδρύματος σε εργολάβο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30/12, στο Θόλο του Πανεπιστημίου, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας, απαιτώντας να υπογραφεί άμεσα σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενες καθαρίστριες συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα την απεργία τους, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους, φοιτητές, καθώς και μια σειρά σωματεία και φορείς της πόλης.

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Μαριεττάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, η Ρίτσα Κωττή, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, καθώς και η Χρυσούλα Τασολάμπρου, ταμίας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας»

Την κεντρική ομιλία έκανε η Μαρία Πλαγερά, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά η πολιτική απέναντι στα δικαιώματά μας είναι η ίδια. Οπως λοιπόν και παλιότερα, έτσι και τώρα, δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας και αλλού απολυόμαστε με τη λήξη της σύμβασής μας στο τέλος του Δεκέμβρη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόφασης της Συγκλήτου να παραδώσει σε εργολάβο την καθαριότητα στο Ιδρυμα. Αυτός είναι ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς που μας ετοίμασε η κυβέρνηση και υλοποιεί πιστά η Διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Με την επίκληση του αντεργατικού νομικού πλαισίου που έχτισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, οι πρυτανικές αρχές πετάνε στον "Καιάδα" της ανεργίας και καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια δεκάδες οικογένειες.

Τα ίδια είχαμε και πέρσι τέτοιο καιρό και πρόπερσι και πολλά χρόνια τώρα. Χάρη όμως στον αγώνα μας μέσα από το σωματείο αλλά και τη συμπαράσταση δεκάδων άλλων σωματείων και φορέων εντός και εκτός Πανεπιστημίου, καταφέρναμε και διατηρούσαμε τη δουλειά μας αποτρέποντας τις προσπάθειες της Πρυτανείας να φέρει εργολάβο σε βάρος και της καθαριότητας του Ιδρύματος αλλά και των εργαζομένων σ' αυτό».

Σε σχέση με την πρόταση της πρυτανικής αρχής και της Συγκλήτου για «προσωρινή» εργολαβία, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, τόνισε πως η πρόταση αυτή όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη συνέχεια της απασχόλησης για τους καθαριστές - καθαρίστριες του Πανεπιστημίου, αλλά ανοίγει το δρόμο στη «μονιμοποίηση» των εργολάβων, οδηγώντας στην ανεργία 31 εργαζόμενους.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας και τις κινητοποιήσεις μας», υπογράμμισε. «Περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Χιλιάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες ενυπόγραφα στηρίζουν τις κινητοποιήσεις μας. Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, στις Επιτροπές Αγώνα, που έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης και αλληλεγγύης, να μη σταματήσουν, να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και σε όσους τους υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ