Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Γοητευτική, θεατρική «Ιθάκη»

Η αγάπη για το θέατρο έφεραν τα βήματα όλων όσοι συμμετείχαν και συμμετέχουν στο θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Πετρούπολης σε μια συνεχή πορεία πολιτιστικής παραγωγής. Το Θεατρικό Εργαστήρι βγήκε κυριολεκτικά μέσα από την ανάγκη να εκφραστούν και να δημιουργήσουν θεατρικό λόγο όσοι έχουν αυτή τη δίψα, αλλά και όσοι θέλουν να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να προτείνουν. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αξιοποιώντας την πείρα που έχουν αποκτήσει, καθορίστηκε μια νέα πορεία, βασισμένη σε σχέσεις άμεσες και διάχυτες, προσανατολισμένες προς τα έξω, συναισθηματικά φορτισμένες, χωρίς να νοιάζονται για το «φαίνεσθαι», αλλά για το «είναι».

Κάθε παράσταση γι' αυτούς είναι μια Ιθάκη γοητευτική και μυστηριώδης, η οποία απαιτεί μια διαδρομή, έναν «πηγεμό», σκοπός του οποίου είναι πρώτα να γνωρίσουν τους εαυτούς τους μέσα από τους χαρακτήρες που κάθε φορά πρέπει να ζωντανέψουν.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας και Αθανασίου Διάκου) παρουσιάζεται η μαύρη κωμωδία «Λίγο πριν, λίγο μετά» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Μαρδά. Πρόκειται για μια χαμηλόφωνη κραυγή διαμαρτυρίας κατά των εμπόρων συσκευασμένης επιβίωσης και της ανταλλακτικής αξίας των συναισθημάτων. Εκπρόσωποι κάθε δεκαετίας του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα απέλυσαν τους εαυτούς τους και μετοίκησαν στο περιθώριο. Αλλοι από μέσα, άλλοι απ' έξω, πάντα όμως στο όριο, έχουν τη σωστή απόσταση να παρατηρούν. Να κάνουν σχόλια και σκέψεις, να αναμασούν φιλοσοφικά τσιτάτα, αγοραίες κουβέντες και να διαμαρτύρονται με τον τρόπο τους χαμηλόφωνα. Θύματα της μεγάλης απόφασης των αναποφάσιστων να μην παρθεί καμιά απόφαση, περιμένουν. Περιμένουν περιφερόμενοι ο ένας γύρω από τον άλλο και ο καθένας γύρω από τον εαυτό του. Διακριτικά προσπαθούν να επιζήσουν, να επικοινωνήσουν, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Η επιμέλεια σκηνικών είναι της Ελένης Μάντζιου. Παίζουν: Βασίλης Δαλέντζας, Μανώλης Δαλέντζας, Λουκία Γιαννάκη, Γιάννης Καρούνης, Μαρία Κουγέα, Αιμιλία Μαθιουδάκη, Νάνσυ Παστρικού, Νίκος Σαράκης, Αννα Χρονοπούλου, Παναγιώτης Ψωνής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ