Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για την οργάνωση απεργιακού μετώπου με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση

Αύριο Πέμπτη η πλατιά σύσκεψη που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων, προετοιμασίας και αγωνιστικής κινητοποίησης, συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα οργανώνουν απεργιακό μέτωπο, με αιχμή την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, της Υγείας, της Πρόνοιας κ.ο.κ., ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για το νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα, ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση και την κλιμάκωση της καταστολής που τη συνοδεύει.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, για την οργάνωση της πάλης και την ενίσχυση αυτού του απεργιακού μετώπου, το ΠΑΜΕ οργανώνει μεγάλες συσκέψεις απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και συνδικαλιστές.

Στην Αθήνα η σύσκεψη θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει τη Δευτέρα 13/1, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες για συσκέψεις παίρνουν Εργατικά Κέντρα και σε άλλες περιοχές της χώρας:

Στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιουχικούς συλλόγους, καθώς και μαζικούς φορείς, τη Δευτέρα 13/1, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Λάρισα, ανάλογη σύσκεψη οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στα γραφεία του την Τρίτη 14/1, στις 7 μ.μ.

Απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική με ακόμα πιο μαζικούς και δυνατούς αγώνες

Τα δεκάδες συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοέμβρη σε πόλεις όλης της χώρας έχουν δώσει τη σκυτάλη σε νέες πρωτοβουλίες συζήτησης με τους εργαζόμενους και οργάνωσης της απεργιακής τους απάντησης.

«Στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ό,τι δεν είχε προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της "εθνικής εγγυημένης σύνταξης". Το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων θα εκτιναχτεί, με στόχο τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και των συνταξιούχων, να περάσουν στα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης», σημειώνει το ΠΑΜΕ, δίνοντας το στίγμα της επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν. Ξεσηκωμός για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης - Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων. Στις σχετικές ανακοινώσεις προστίθενται αυτές του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ