Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αποφασιστικά μέχρι το τέλος

Στο πόδι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που σε αρκετές περιοχές βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Κλιμακώνουν από αύριο τον αγώνα τους οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης με συλλαλητήρια στις πόλεις, μπλόκα σε μεγάλους εθνικούς κόμβους και άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα χωριά των νομών.

Δυναμικό ήταν ήδη το ξεκίνημα των αγροτών του νομού Εβρου που συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους από χθες στις πλατείες των χωριών και σε οδικούς κόμβους, ενώ με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα την Τρίτη 11 Δεκέμβρη θα συμμετάσχουν μαζί με τα τρακτέρ τους σε συλλαλητήρια στο Σουφλί στην Ορεστιάδα και στον Προβατώνα. Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία των κινητοποιήσεων τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου περιοδεύουν όλη αυτή την βδομάδα στα χωριά του νομού ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους για τη σημασία των πανελλαδικών εκδηλώσεων των αγροτών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Για άλλη μια φορά οι αγρότες της χώρας μας, αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους, για να αντισταθούν στην παραπέρα μείωση του εισοδήματός τους, που επιβάλλεται από την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στα πλαίσια της «Ατζέντας 2000» που αποφάσισαν οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ αναθεωρούνται οι Κοινές Αγροτικές Πολιτικές πχ στο βαμβάκι, στο καπνό, στα σιτηρά, καλαμπόκι κλπ. Σαν δικαιολογία χρησιμοποιούν τις χαμηλές διεθνείς τιμές κρύβοντας ότι αυτές διαμορφώνονται από τις επιδοτήσεις που δίνουν άλλες χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ».

Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του Νομού πραγματοποιούν συσκέψεις σε αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, ενώ οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών. Την κορύφωση των κινητοποιήσεων θα αποτελέσουν αύριο τα δύο μπλόκα των αγροτών με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων και στη Χαλκηδόνα, όπου αναμένεται η παρουσία των βαμβακοπαραγωγών και των άλλων παραγωγών του νομού να είναι πολύ μαζικότερη σε σχέση με τις προηγούμενες συγκεντρώσεις πριν μια εβδομάδα στα δύο αυτά σημεία.

Οι αγρότες του νομού Πέλλας παραμένουν στον κόμβο στην Παραλίμνη, έξω από τα Γιαννιτσά, ενώ όλο και περισσότεροι συνάδελφοί τους έρχονται με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο. Οπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα οι παραγωγοί του νομού που παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση πάνω από μια βδομάδα θα συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη Δευτέρα στα Γιαννιτσά, ενώ οι ροδακινοπαραγωγοί θα συγκεντρωθούν αύριο στις 11 το πρωί μπροστά στη Νομαρχία Πέλλας στην Εδεσσα.

Στο Κιλκίς οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο μπροστά στη Νομαρχία στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ