Σάββατο 11 Γενάρη 2020 - Κυριακή 12 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η κυβερνητική κοροϊδία θα πάρει την απάντηση από τους νέους αγώνες των αγροτών

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καρδίτσα το Σάββατο και τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, στην οποία ισχυρίστηκε προκλητικά πως «το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες έχει λυθεί», η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τις θέσεις της.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο υπουργός είπε ότι το 70% των προβλημάτων έχουν λυθεί. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι:

-- Η τιμή του βαμβακιού είναι 20% κάτω σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία να μας προφυλάξει από το κλέψιμο των εκκοκκιστών.

-- Στο κόστος παραγωγής, το πετρέλαιο έχει πάει 1,40 πιθανόν και 1,50 και δεν αποκλείεται με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή να ανέβει κι άλλο (...)

-- Στο αγροτικό ρεύμα είδαμε το Σεπτέμβρη αύξηση 8-10%. Δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία για τη μείωση των τιμών στα αγροτικά εφόδια. (...)

-- Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, τον ενημερώνουμε ότι ως αγρότες έχουμε αφορολόγητο, το οποίο το κερδίσαμε στο δρόμο. Για κάτω από τις 10.000 ευρώ που μειώθηκε ο φόρος, λίγοι αγρότες θα ωφεληθούν και το ποσό θα είναι 160 ευρώ περίπου το χρόνο.

-- Στο Ασφαλιστικό καλούμαστε να πληρώσουμε αυξήσεις 8%, όταν ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών αδυνατεί να πληρώσει τις ήδη αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

-- Ο ΕΛΓΑ πριν ένα μήνα εξόφλησε ζημιές του 2018. Για τις ζημιές του 2019 δεν ήρθαν ούτε τα πορίσματα. Από το υπουργείο δεν έγινε καμιά κίνηση να λυθούν τα προβλήματα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να φέρει ιδιωτική ασφάλιση, κάτι πολύ χειρότερο».

Σε απάντηση της κυβερνητικής κοροϊδίας, η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στα χωριά, να πάρουν μέρος στην πανθεσσαλική σύσκεψη στις 20/1, στις 6 μ.μ., στα Φάρσαλα, και στο μεγάλο συλλαλητήριο την 1η Φλεβάρη στην «Αgrotika».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ