Σάββατο 11 Γενάρη 2020 - Κυριακή 12 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
34ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Βουτιά ... στα βαθιά για άνδρες και γυναίκες στο πόλο

Με το «καλημέρα» στο νέο έτος οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών «βουτάνε στα βαθιά», κυνηγώντας τη διάκριση στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη από 12 έως 26 Γενάρη. Οπως παραδοσιακά συμβαίνει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, το πόλο είναι που ανοίγει την αυλαία της δράσης, με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα να εγκαινιάζουν τις ελληνικές συμμετοχές. Την αρχή κάνει η Εθνική γυναικών την Κυριακή 12 Γενάρη και ακολουθεί την Τρίτη 14 Γενάρη η Εθνική ανδρών.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με... ασημένιο εφαλτήριο

Με εφαλτήριο την επιτυχία της στην προηγούμενη διοργάνωση, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο (τρίτο σε 16 συμμετοχές από το 1989), η Εθνική γυναικών επιδιώκει το λιγότερο την υπεράσπιση των κεκτημένων. Το 2018 στη Βαρκελώνη η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και εξαιρετική πορεία, με μόλις δύο ήττες, αμφότερες από την Ολλανδία - μία στη φάση των ομίλων και άλλη μία στον τελικό.

Φέτος όμως ο πήχης της δυσκολίας έχει ανέβει για την Εθνική, ήδη από τη φάση των ομίλων, καθώς στο πλαίσιο του 1ου ομίλου αντιμετωπίζει πολύ ισχυρές δυνάμεις: Τη διοργανώτρια Ουγγαρία, τη Ρωσία, την Κροατία, τη Σλοβακία και τη Σερβία. Στην οκτάδα προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες του ομίλου, οι οποίες θα διασταυρωθούν χιαστί (1-4, 2-3) με τις αντίστοιχες 4 του 2ου ομίλου. Πρώτος στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η τετράδα στον όμιλο και από κει και πέρα το όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα, για την καλύτερη δυνατή διασταύρωση στα προημιτελικά.

Σε μια πορεία αντίστοιχη με αυτή της προηγούμενης διοργάνωσης στοχεύει η Εθνική γυναικών στη Βουδαπέστη

Eurokinissi

Σε μια πορεία αντίστοιχη με αυτή της προηγούμενης διοργάνωσης στοχεύει η Εθνική γυναικών στη Βουδαπέστη
Στον 2ο όμιλο παίρνουν μέρος: Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία.

Η αποστολή:

Οι παίκτριες που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης είναι οι εξής: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Αλκηστη Αβραμίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Αλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Διπλός στόχος για διάκριση και Τόκιο

Με διπλό στόχο, αφού πέραν της διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κυνηγά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι, «κατεβαίνει» στις πισίνες της Βουδαπέστης η Εθνική ανδρών. Η ελληνική ομάδα συμπληρώνει 22 συμμετοχές σε τελική φάση της διοργάνωσης, με μόνη απουσία από το 1970 μέχρι σήμερα το 1974 στη Βιέννη και μεγαλύτερη επιτυχία την 4η θέση (το 1999 και το 2016), και επιδιώκει την υπέρβαση, βλέπε το μετάλλιο που της έχει διαφύγει όλα αυτά τα χρόνια. Να σημειωθεί ότι πριν από δυο χρόνια στη Βαρκελώνη η Εθνική είχε τερματίσει 5η. Ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη φετινή περιπέτεια της Εθνικής δίνει φυσικά το κυνήγι ενός «εισιτηρίου» για το Τόκιο.

Με διπλή επιδίωξη, τη διάκριση και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ρίχνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική ανδρών

Eurokinissi

Με διπλή επιδίωξη, τη διάκριση και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ρίχνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική ανδρών
Η Εθνική συμμετέχει στον 4ο από τους τέσσερις ομίλους της πρώτης φάσης, με αντιπάλους την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, τη Γεωργία και τη Γαλλία. Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά και η οκτάδα θα συμπληρωθεί μέσα από αγώνες μπαράζ που θα δώσουν χιαστί οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2 και 3 στους ομίλους.

Βασική επιδίωξη της Εθνικής είναι η πρόκριση στους «8», ει δυνατόν απευθείας, μέσα από την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, κάτι όμως στο οποίο στέκεται τεράστιο εμπόδιο η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην πρεμιέρα.

Οι άλλοι όμιλοι: 1ος: Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Γερμανία. 2ος: Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Ολλανδία. 3ος: Ισπανία, Ουγγαρία, Τουρκία, Μάλτα.

Η αποστολή:

Οι παίκτες που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος είναι οι εξής: Μανώλης Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γεννηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Αγγελος Βλαχόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα στον προημιτελικό η Εθνική πόλο ανδρών (2023-07-25 00:00:00.0)
Η ώρα της επιστροφής για την Εθνική (2019-09-12 00:00:00.0)
Σπουδαία νίκη της Εθνικής γυναικών (2015-01-28 00:00:00.0)
Η αποστολή της Εθνικής γυναικών (2014-05-30 00:00:00.0)
Tελευταία πρόβα για Βαρκελώνη (2013-07-10 00:00:00.0)
Στο χέρι της... (2003-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ