Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την τραγωδία στους Παξούς, η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η νέα τραγωδία κοντά στους Παξούς με τους δεκάδες πνιγμένους και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις τους αποτελούν τους πραγματικούς υπαίτιους του ναυαγίου, της τραγωδίας για τους ξεριζωμένους, που είχαν γλιτώσει από τη φωτιά των πολέμων που εξαπολύουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ματώνοντας τους λαούς για λογαριασμό μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Αποτελεί αποτέλεσμα της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που συναποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ. Των αντιδραστικών Οδηγιών της ΕΕ, που ενσωμάτωσαν και νομοθέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Του Κανονισμού του Δουβλίνου και της απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων. Της παραβίασης των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Είναι αποτέλεσμα του εγκλωβισμού και των απαράδεκτων συνθηκών που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου σε όλη τη χώρα.

Αποτελεί πρόκληση να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους δουλεμπόρους. Η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι που σπρώχνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ως έρμαια στα νύχια των διακινητών, η πολιτική τους και η κλιμάκωση της καταστολής είναι που γιγαντώνει τα κάθε λογής κυκλώματα. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών. (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ