Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
Μόνη λύση ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Με αφορμή την απομάκρυνση της σχολικής τροχονόμου του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία μετά τις πολύμηνες παρεμβάσεις του Σωματείου υποσχέθηκε πως «θα λυθεί το ζήτημα», χωρίς όμως να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Το Σωματείο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μετά από 20 χρόνια εργασίας συνεχίζουν να μας θεωρούν "εθελοντές" που δεν δικαιούμαστε ασφάλιση, χωρίς να μας χορηγούνται μέσα ατομικά προστασίας, βαφτίζοντας τον πενιχρό μισθό μας των 176 ευρώ "επίδομα μετακίνησης". Προφανώς η ανησυχία μας για το εργασιακό μας μέλλον βρίσκεται έξω από τα όρια και τις ευαισθησίες της δημοτικής αρχής. Δεν τα παρατάμε όμως. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την αποκατάσταση της συναδέλφισσας και την επιστροφή στη θέση της».

Ακόμα, το Σωματείο τονίζει πως οι σχολικοί τροχονόμοι συνεχίζουν πανελλαδικά να διεκδικούν την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία», μόνιμη και σταθερή εργασία με Συλλογική Σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες τους, κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και μέτρα ατομικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ