Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και επίσημα καμία εμπλοκή της οικογένειας Ινδαρέ

Καμία εμπλοκή στην κατάληψη της οδού Ματρόζου δεν είχε η οικογένεια Ινδαρέ, που δέχτηκε άγρια αστυνομική επίθεση και κατηγορήθηκε για συνέργεια και συμμετοχή από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πιο συγκεκριμένα, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των αδελφών Ινδαρέ μετά την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου των αποτυπωμάτων και από τις τρεις καταλήψεις του Κουκακίου.

Για την αστυνομική βία, την οποία καταγγέλλει, τα ευρήματα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, αλλά και για τη νέα επιχείρηση της Αστυνομίας μετά την ανακατάληψη του κτιρίου και τα όσα συνέβησαν τo Σάββατο, μίλησε ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές. O Δ. Ινδαρές ανέφερε ότι η νέα επιχείρηση της Αστυνομίας ήταν περισσότερο οργανωμένη, σε σχέση με την προηγούμενη φορά. «Αυτήν τη φορά δεν μας χτύπησαν το κουδούνι για να περάσουν», είπε, τονίζοντας πως τότε δεν υπήρχε εισαγγελέας προκειμένου να τους ενημερώσει για την επιχείρηση. Επιπλέον, επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη, σημειώνοντας πως τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ήταν στο μπαλκόνι και αυτό το ξέρουν όλοι, καθώς όλοι τους είδαν. Μάλιστα, σχολίασε πως η οικογένειά του δεν περίμενε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνα της Αστυνομίας για ευρήματα στην κατάληψη, αφού, όπως είπε, δεν είχαν καμία σχέση. Επίσης, έκανε λόγο για βαναυσότητα από πλευράς των αστυνομικών αρχών, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως «μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να ζητήσει συγγνώμη».

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν για αρκετές ώρες στην περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακαταλήφθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι. Λίγο πριν τις 7 το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν προσπάθεια επέμβασης στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά συνέλαβαν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο. Αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και μία ανήλικη). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 9.30 το βράδυ, ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ