Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Μπλόκο» στα αγροτοδικεία

Κάλεσμα συμπαράστασης σε διωκόμενους αγρότες που δικάζονται σήμερα στην Τρίπολη, απευθύνουν η Επιτροπή Αγροτών Αρκαδίας - Αργολίδος και οι ΝΕ Αργολίδος, Αρκαδίας και Μεσσηνίας του ΚΚΕ 

Τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγρότες της Αργολίδας και της Αρκαδίας, που σήμερα «σέρνονται» από την κυβέρνηση στα δικαστήρια της Τρίπολης, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 1996 - στο μπλόκο της σήραγγας του Αρτεμισίου - εκφράζει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική εκφοβισμού σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς μέσω δικαστικών διώξεων. Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες, αλλά και όλο το λαό του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, που οργανώνει σήμερα στις 10 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης η Επιτροπή Αγροτών Αργολίδας και Αρκαδίας, με τη στήριξη των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΚΕ.

«Οι τρεις αγρότες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με πρόσχημα τις γνωστές κατηγορίες (όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών), δικάζονται γιατί πάλεψαν πρωτοπόρα για τα δίκαια του αγροτικού κόσμου. Ο αγροτικός κόσμος όχι μόνο δεν πρέπει να πτοηθεί, αλλά αντίθετα πρέπει να συνεχίσει με νέα ορμή τη δίκαιη πάλη του, για: Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες, οι ποσοστώσεις, τα πρόστιμα και τα χαράτσια, να ενισχυθούν οι εξαγωγές, να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές τιμές στα προϊόντα, να ρυθμιστούν τα χρέη των αγροτών και ν' αποζημιωθούν πλήρως όλοι οι πληγέντες από τις θεομηνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ