Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου»

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο... γεμάτο ιστορίες που δεν περιμένετε», που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας.

Σε αυτό το τεύχος, που διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, οι μικροί αναγνώστες του θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν:

-- Μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία».

-- Γνωριμία με το Travel vlog, τον διαγωνισμό που προκηρύσσει η ΚΝΕ για μαθητές Γυμνασίων και μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού. Τα παιδιά καλούνται να επισκεφθούν ένα ιστορικό μέρος του τόπου τους ή κάποιο μουσείο με στόχο να μάθουν γι' αυτόν και όλη αυτήν τη διαδικασία να την καταγράψουν με όποιον τρόπο θέλουν, π.χ. βίντεο.

-- Αφιέρωμα για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Εργαζόμενης Γυναίκας. Στο περιοδικό υπάρχουν 4 σελίδες αφιερωμένες στη Μέρα της Γυναίκας. Στις πρώτες δύο γίνεται μία πολύ σύντομη, αλλά περιεκτική αναφορά στην ιστορική πορεία της εισόδου της γυναίκας στα μεγάλα εργοστάσια, στη συμμετοχή τους σε σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες, στις πρώτες απεργίες και τελικά στην καθιέρωση της 8ης Μάρτη. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη θέση της γυναίκας σήμερα. Ισότητα στα λόγια ή ισοτιμία στην πράξη;

-- Αφιέρωμα στα παραμύθια. Σκοπός του αφιερώματος είναι να παρακινηθούν τα παιδιά στο διάβασμα. Να ενισχυθούν η φαντασία τους, η επαφή τους με την ανάγνωση, αφήγηση, ακρόαση ιστοριών - παραμυθιών. Τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν και το παραμύθι. Μία φορά και έναν καιρό, λοιπόν, η ιστορία ήταν αλλιώς... Βάλε τη φαντασία σου και πες μας το δικό σου παραμύθι!

Το ημερολόγιο του 2020 που δίνεται με το τεύχος
Το ημερολόγιο του 2020 που δίνεται με το τεύχος
-- Σελίδες γύρω από την αγαπημένη γιορτή των παιδιών, τις Απόκριες.

-- Γνωριμία με τις ιστορικές και κοινωνικές ρίζες του hip hop.

-- Στις σελίδες της Επιστήμης ενδιαφέρον αφιέρωμα με τίτλο: «Η Επιστήμη μιλά για τα εμβόλια».

-- Το καθιερωμένο απόσπασμα από το διήγημα, «Τα παιδιά της Αθήνας», που αυτήν τη φορά είναι αφιερωμένο στα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.

-- Ακόμα, στο περιοδικό μπορεί κανείς να βρει αγαπημένα θέματα, όπως τη σελίδα για το σκάκι, το κόμικ, τους γρίφους, τις σπαζοκεφαλιές, τις χειροτεχνίες, τη γνωριμία με τα αθλήματα του Στίβου.

Μαζί με το περιοδικό δίνεται δώρο ημερολόγιο για το 2020.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ