Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα αγώνα για την κυριακάτικη αργία

Σε οργάνωση και αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων όλης της χώρας, στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 19/1, ενώ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία τα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα εντάσσονται στις περιοχές για τις οποίες προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Ο Σύλλογος αναδεικνύει πώς κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση προσθέτει νέα χτυπήματα στο «έργο» των προκατόχων της.

Στους σχετικούς νόμους χτυπήματος της κυριακάτικης αργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο σε μια σειρά περιοχές και τη δυνατότητα οι περιφερειακές αρχές να δίνουν το «πράσινο φως» για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων πέρα από τις 8 Κυριακές που ισχύουν πανελλαδικά.

Συνεχίζοντας την επίθεση, η κυβέρνηση ΝΔ «μέσα από το "αναπτυξιακό νομοσχέδιο" που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, εξαίρεσε τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης, δηλαδή τους εργαζόμενους σε αποθήκες super market και logistics, από την κυριακάτικη αργία», ενώ με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβρη, «επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη». Η πρόσφατη απόφαση παρακάμπτει σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε απορρίψει το αίτημα της εταιρείας.

«Το αναμενόμενο επόμενο βήμα της ΝΔ θα είναι η πλήρης απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων, η οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, γιατί αυτό επιτάσσει η "βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη" και η "κανονικότητα" την οποία ευαγγελίζονται», σχολιάζει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ