Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας

«Ο αγώνας μας έκαμψε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, στο χέρι μας είναι να την αναγκάσουμε να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας», τονίζει η ΕΣΚ ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη στάση που κράτησε η εργοδοσία στη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ την Πέμπτη 16/1 για το ζήτημα της ΣΣΕ.

«Οπως προέκυψε από τη συνάντηση», σημειώνει η ΕΣΚ, «συζητάνε το κρίσιμο ζήτημα της διάρκειας της ΣΣΕ, το ύψος των αυξήσεων για παλιούς και νέους, ενώ άφησαν για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ στην e-Value. Είναι ξεκάθαρο και από τη σημερινή στάση της εργοδοσίας ότι ο αγώνας μας τους έχει πιέσει πολύ».

Παράλληλα, καταγγέλλει στους εργαζόμενους όσους καλλιεργούν την απογοήτευση, όπως στελέχη της ΑΚΕ «που έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να πείσουν τους εργαζόμενους ότι με την απεργία δεν βγήκε τίποτα! (...) Παρόμοια απογοήτευση καλλιεργεί και η στάση της ΑΣΕ, που λέει ότι λόγω της λήξης της απεργίας χάθηκαν τα πάντα. Και η ΕΣΚ διαφώνησε με την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων, αλλά αυτήν τη στιγμή η ηττοπάθεια εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία».

Οπως επισημαίνει, «δεν πρέπει ούτε να εφησυχάζουμε ούτε φυσικά να πανηγυρίζουμε λόγω της αλλαγής της στάσης της εργοδοσίας. (...) Η ΕΣΚ έχοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων πιστεύει ότι η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα με αποφάσεις μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην τελική δικαίωση. Κλιμάκωση που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές και φυσικά νέα απεργία».

Ηδη, σημειώνει, έχουν γίνει Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς (Καρδίτσα, Κεφαλονιά, Δωδεκάνησα, στα ΤΤΛΠ Αγίας Παρασκευής, Αμπελοκήπων, Πειραιά) και αναμένονται κι άλλες, ζητώντας τη συνέχιση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ